Europæisk eventyr giver Randers rekordregnskab

Randers FC kom ud af 2021/22-sæsonen med et rekordstort overskud på 35,5 millioner kroner før skat.

Det gik godt for Randers FC i 2021/22-sæsonen. Både på grønsværen og i bogholderiet. (Arkivfoto). <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

Det gik godt for Randers FC i 2021/22-sæsonen. Både på grønsværen og i bogholderiet. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Pengekassen bugnede i Randers FC efter afslutningen af 2021/22-sæsonen.

Torsdag aften oplyser superligaklubben, at selskabet bag Randers FC, Randers FC Holding A/S, kom ud af sidste sæson med et historisk godt resultat. 35,5 millioner i overskud før skat står der på bundlinjen i årsregnskabet.

De flotte tal kommer, efter at Randers endte som nummer seks i Superligaen. Derudover nød klubben succes i europæisk fodbold, hvor man nåede frem til knockoutrunderne i Conference League.

Det er da også i forbindelse med det europæiske eventyr, at størstedelen af indtægterne er kommet.

- Det har været det økonomisk og måske også sportsligt bedste år i vores snart 20 års levetid. Resultatet er meget tilfredsstillende, siger bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen på Randers' hjemmeside.

- Efter skat var overskuddet lige godt 27 millioner kroner, så vi er faktisk en ret stor skattebetaler nu, og ved udgangen af regnskabsåret havde vi en egenkapital på lige godt 55 millioner kroner.

Randers har tidligere meddelt, at man klubben er på jagt efter en ny ejer, der - som klubben selv formulerer det - kan tage kronjyderne til nye højder. Et salg af Randers FC er dog ikke på trapperne.

- Vores holdning til et helt eller delvist salg har ikke ændret sig. Det er vores opfattelse, at konkurrencen er øget, og vi tror den øges yderligere, siger Svend Lynge Jørgensen.

- Vores stærke økonomi gør heldigvis, at vi kan være kræsne med, hvem vi lukker ind i ejerkredsen eller ultimativt overlader nøglerne til. Der er stadig løbende henvendelser, og vi har også haft drøftelser og faktisk også fået et tilbud. Det var dog totalt uinteressant.

- Dels vurderede vi ikke, at dem, vi talte med, havde kompetencer, som vi ikke selv har. Derudover var deres værdisætning helt i skoven. Holdningen er stadig, at enten er det en kendt størrelse, vi lukker ind, eller også vil vi forloves, før vi vil giftes.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Ansat i Aalborg Lufthavn tiltalt for billetfusk: Her er rettens dom
Luk