Europæisk svømmetop er væltet: Dansker får plads i ny ledelse

Pia Johansen er nyt bestyrelsesmedlem i Det Europæiske Svømmeforbund, hvis ledelse lørdag blev udskiftet.

Det Europæiske Svømmeforbund (LEN) har fået ny ledelse.

Det står klart efter lørdagens ekstraordinære kongres i Frankfurt, hvor første punkt på dagsordenen var at stemme om et mistillidsvotum mod bestyrelsen.

Den nu tidligere præsident, Paolo Barelli, meddelte i sin åbningstale, at han trak sig sammen med den øvrige ledelse. Derefter blev en ny bestyrelse valgt.

Det fortæller Pia Johansen, der er formand i Dansk Svømmeunion. Hun blev ved kongressen valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem.

Portugisiske Antonio da Silva er ny præsident. Han blev valgt med 96 procent af stemmerne, oplyser LEN på sin hjemmeside.

- Jeg er glad. Det arbejde, der er gjort de seneste måneder, har båret frugt, siger Pia Johansen.

- Der har været stor mistillid til den tidligere ledelse og et stort ønske om en ny retning. Det kan vi gå efter nu, siger Pia Johansen.

24 af LEN's medlemslande underskrev i september en erklæring med et krav om en ekstraordinær kongres med henblik på at stemme om et mistillidsvotum mod den siddende ledelse.

De 24 lande har siden fået yderligere opbakning. Med Antonio da Silva som præsidentkandidat har 40 af LEN's 52 medlemslande således samarbejdet om et bud på en ny ledelse.

Sammenslutningen, som Danmark er en del af, har været utilfreds med den tidligere bestyrelses lukkethed, ikkeeksisterende informations- og kommunikationsniveau samt uigennemskuelige beslutningsprocesser.

Derudover verserer en sag om økonomiske uregelmæssigheder i den tidligere bestyrelse, og den tidligere præsident, Paolo Barelli, er under lup.

Den tidligere direktør i Dansk Svømmeunion Pia Holmen sad i den tidligere bestyrelse, men trak sig for nylig.

Pia Johansen forsikrer, at der kommer andre boller på suppen, når hun og de øvrige bestyrelsesmedlemmer indleder deres arbejde. Inddragelse er nøgleordet, fortæller hun.

- Det handler om åbenhed. Vi skal samle Europa, og noget af det nye bliver, at vi vil inddrage alle 52 medlemslande og de forbund, der er tilknyttet LEN.

- Det gælder både i diskussioner, debatter og beslutningsprocesser. Der sidder selvfølgelig en ledelse, men vi vil gerne have, at vi er meget mere udadvendte end den tidligere ledelse.

- Det bliver et kæmpe arbejde med små skridt ad gangen, siger Pia Johansen, som beretter, at kongressen forløb i god ro og orden.

Hun fortæller desuden, at man vil forsøge at løfte kvaliteten af samarbejdet med Det Internationale Svømmeforbund, Fina.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden