Evenepoel forsvarer føring i hollandsk bjergtriumf

Thymen Arensman tog karrierens største sejr på søndagens Vuelta-etape, hvor Remco Evenepoel igen blev presset.

Remco Evenepoel i rødt kan tage hul på Vueltaens sidste uge iklædt den røde førertrøje. (Arkivfoto). <i>Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix</i>

Remco Evenepoel i rødt kan tage hul på Vueltaens sidste uge iklædt den røde førertrøje. (Arkivfoto). Jorge Guerrero/Ritzau Scanpix

Den førende belgier Remco Evenepoel blev for anden dag i træk sat under hårdt pres i Vuelta a España, men han forsvarede sig flot og tabte kun 15 sekunder af sin føring.

Han var i mål to minutter efter den unge hollænder Thymen Arensman, som viste sit store potentiale fornemt frem i Sierra Nevadas bjerge.

Fra et stort udbrud var han klart den stærkeste på dagen og vandt med et forspring på næsten halvandet minut til etapetoer Enric Mas.

Mas var bedst af podiekandidaterne og tog et halvt minuts tid til Roglic, der på andenpladsen er 1 minut og 34 sekunder efter Evenepoel i klassementet. Mas på tredjepladsen er godt to minutter efter den førende belgier.

Efter en livlig start havde et kæmpe udbrud på næsten 30 mand fået samlet sig, og feltet havde ladet dem drive væk.

Mads Pedersen i den grønne trøje havde igen sneget sig med for at hjælpe en holdkammerat i udbruddet, der talte store navne som de dobbelte etapevindere Richard Carapaz og Jay Vine samt Jai Hindley, Rigoberto Urán og Vincenzo Nibali.

Forspringet rundede seks minutter med 73 kilometer til mål, mens Lawson Craddock var stukket på et lidt hovedløst solotogt fra frontgruppen.

Han fik et forspring til sine medudbrydere, men bagfra var et par hold begyndt at sætte tempo i feltet.

På den første større stigning næsten 50 kilometer fra mål satte Jumbo-Visma pres på tempoet i feltet. Taktikken var tydelig. Evenepoel skulle isoleres og presses, efter at han viste svaghedstegn lørdag.

Da den voldsomme Sierra Nevada-stigning for alvor tog fat 21 kilometer fra måltoppen, trykkede Jumbo-Visma igen på speederen, og det allerede decimerede felt blev sprængt i atomer.

Evenepoel sad dog godt med, og som afslutningen nærmede sig, stod det klart, at han ikke ville miste førertrøjen.

I front kunne ingen røre Arensman, mens Roglic lykkedes med at trække lidt væk fra Evenepoel på de sidste par kilometer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.