Christoffer Faarup

Faarup fra Hobro til VM med frisk sejr

Den alpine skiløber skiftede spor og fik tanket selvtillid før sæsonens højdepunkt

Christoffer Faarup i aktion i et World Cup-løb i Kitzbühel 25. januar. Siden har han med succes taget skridtet et niveau ned. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix

Christoffer Faarup i aktion i et World Cup-løb i Kitzbühel 25. januar. Siden har han med succes taget skridtet et niveau ned. Foto: Joe Klamar/AFP/Ritzau Scanpix

SKISPORT:Verdensmesterskaberne i alpin skisport starter onsdag med mændenes super-G. Med til start i svenske Åre er Hobro Skiklubs Christoffer Faarup, der kommer ind til konkurrencen med nyvunden selvtillid.

Efter et have kæmpet med resultater, form og uheld i World Cuppen skiftede han spor op til VM og valgte at rejse til Frankrig og deltage i et Europa Cup-løb.

- Trods vanskelige forhold med ny sne opnåede jeg en niendeplads i styrtløbet i Chamonix. Det er min bedste placering i Europa Cup styrtløb nogensinde, fortæller Christoffer Faarup.

Han tog siden hjem til Hafjell i Norge for at lade på til VM, og her lod han sig friste af muligheden for at stille op ved de norske juniormesterskaber.

Vil i top-20 til VM

- Jeg kender hver eneste knold på bakken, så jeg måtte simpelthen være med. Selvom jeg kørte på lånte ski, lykkedes det mig at vinde lørdagens konkurrence i super G. Det var en dejlig følelse endelig at vinde en international konkurrence, siger Hobro-løberen.

Ved VM i 2017 blev han nummer 26, 27 og 30 i de tre konkurrencer, han stiller op i (super G, styrtløb og kombinationen). I Åre stiler han højere.

- Jeg håber jeg på en placering i top 20. Måske lyder det urealistisk, men det er ikke desto mindre mit mål, fastslår Christoffer Faarup.

Hobro Skiklub har også en løber med i slalom og storslalom ved VM. Det er Marcus Vorre, der i begge discipliner har udsigt til at skulle gennem et kvalifikationsløb.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst