Fabelagtigt eventyr i Flensburg for Aalborg - skaber sensation

Se billederne: I en vild og kaotisk afslutning sikrede de danske mestre sig en historisk sejr og semifinaleplads i Champions League

Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

HÅNDBOLD:Det endte i et gigantisk drama, hvor Aalborg Håndbold balancerede på randen af en knockout, men rejste sig og fuldførte den store sensation.

Flensburg-Handewitt vandt 33-29, men de blev sendt ud i det europæiske mørke med ét mål samlet, og aalborgenserne sikrede sig dermed en historisk semifinalebillet i Champions League.

I slutfasen havde tyskerne på et tidspunkt indhentet den femmåls-føring, Aalborg havde med til grænselandet, men Stefan Madsens tropper slog fabelagtigt igen.

Aalborgenserne startede kampen på samme høje forsvarsniveau som i det første opgør, så Flensburg indledningsvis måtte slide hårdt for deres scoringer. Til gengæld fik Mikael Aggefors i målet ikke fat i helt så meget denne gang.

Angrebsmæssigt kørte det dog fint for de danske mestre, der i modsætning til hjemmekampen fandt vejen til Magnus Saugstrups hænder. Tre af de første fire mål blev sat ind af den træfsikre landsholdsstreg.

Buster Juul kom ind og scorede på et vigtigt straffekast i kampen. Foto: henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Buster Juul kom ind og scorede på et vigtigt straffekast i kampen. Foto: henrik Bo Foto: Henrik Bo

Den norske landsholdskeeper Torbjørn Bergerud fik heller ikke fat i noget som helst hos Flensburg, så Aalborg trak stille og roligt fra på måltavlen og udbyggede den femmålsføring, de havde med til Tyskland.

Se alle billederne fra kampen nederst i artiklen

Efter et kvarter stod der 7-11 på tavlen i Flens-Arena, og aalborgenserne var dermed foran med ni mål samlet.

En timeout fra Flensburg og en indskiftning af Benjamin Buric i målet fik dog den tyske maskine tilbage i gear, og så stod der pludselig 11-11.

Målmand Buric fik dog ikke lov at vise sig frem ret længe, for han kom slemt til skade og måtte hjælpes fra banen i kølvandet på en straffekastscoring fra Sebastian Barthold.

Med Felix Claar som den helt store angrebshjerne kravlede Aalborg herefter igen i front - 16-14 ved pausen og samlet med syv mål.

Aalborg startede anden halvleg i undertal, og der gik blot tre minutter, før Flensburg havde bragt sig i front 18-17 - holdets første føring i kampen - og dermed fået færten af et comeback.

Aalborg Håndbold mødte onsdag aften Flensburg-Handewitt i den anden kvartfinale i Champions League i Flens Arena i Tyskland. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Aalborg Håndbold mødte onsdag aften Flensburg-Handewitt i den anden kvartfinale i Champions League i Flens Arena i Tyskland. Foto: Henrik Bo

Nu fungerede absolut ingenting i angrebsspillet for aalborgenserne, der tøvede og lavede fejl, mens Torbjørn Bergerud også lukkede flot af mellem stængerne.

Blot syv minutter inde i anden halvleg kom Flensburg i front 21-17 og var nu kun ét mål fra at have udlignet kampen.

Stefan Madsen tog en timeout og fik kortvarigt sat lidt skik på tropperne med to hurtige reduceringer.

Der blev brændt og brændt i angrebet, og Aalborg fik ingen redninger - heller ikke selvom Simon Gade kom ind i målet. Med godt et kvarter tilbage var tyskerne nu i front 25-20 og samlet set videre.

Nikolaj Læsø fik dog reduceret til 27-22, og nu ville et nederlag på fem mål sende Aalborg videre, fordi Flensburg blot scorede 21 gange i det nordjyske.

Nikolaj Læsø bød for alvor ind i slutfasen og reducerede yderligere stillingen til 27-23 med otte minutter igen.

Buster Juul var iskold på straffe til 27-24-reducering, og det lignede en afgørelse til Aalborgs fordel, da Nikolaj Læsø reducerede yderligere til 29-27, men Flensburg slog tilbage. De førte med 33-28 og manglede blot ét mål med et minut igen.

Aalborg fik dog trukket det sidste angreb til det yderste, og så satte Felix Claar den forløsende scoring ind til sidst.

Kampfakta:

Flensburg-H.-Aalborg 33-29 (14-16)

Mål Flensburg-H.: Magnus Rød 9, Johannes Golla 9, Lasse Svan 7, Hampus Wanne 4, Mads Mensah Larsen 3, Jim Gottfridsson 1

Mål Aalborg: Felix Claar 7, Magnus Saustrup 5, Nikolaj Læsø 4, Sebastian Barthold 4, Lukas Sandell 3, Henrik Møllgaard 2, Mark Strandgaard 2, Benjamin Jakobsen 1, Buster Juul-Lassen 1.

Udvisninger: Flensburg-H. 5, Aalborg 6

Aalborg vinder 55-54 samlet

Indtil videre er der kun sat navne på to af de fire Final4-deltagere. Det er Aalborg Håndbold og Paris Saint-Germain. De to andre deltagere skal findes i opgør mellem Nantes og Veszprem samt Brest og Barcelona.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.