Fagforening vil have fodbold- spillere ud af Rusland straks

Spillerforeningen er utilfreds med, at retten til at suspendere kontrakter i Rusland først gælder 10. marts.

Oliver Abildgaard er sammen med Anders Dreyer på kontrakt i Rubin Kazan i den bedste russiske række. <i>Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Oliver Abildgaard er sammen med Anders Dreyer på kontrakt i Rubin Kazan i den bedste russiske række. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FIFA:Fodboldspillerne Anders Dreyer og Oliver Abildgaard skal kunne komme ud af Rusland omgående.

Sådan lyder meldingen fra de danske spilleres fagforening, Spillerforeningen, i kølvandet på Fifas beslutning om, at udlændinge kan suspendere deres kontrakt med russiske og ukrainske klubber.

Retten bliver effektueret fra og med 10. marts, hvis ikke spillere og klubber forinden er blevet enige om en anden aftale.

Det betyder, at de berørte spillere potentielt først vil være fri til at rejse ud af Rusland fredag 11. marts, og det er for længe at vente, mener Spillerforeningens direktør, Michael Sahl Hansen.

- Det giver ingen mening fra et spillerperspektiv, at spillerne skal vente til den 11. marts, hvis de ønsker at komme ud nu og her.

- Transportmulighederne ud af Rusland indskrænkes dag for dag, og derfor mener vi, at spillerne skulle have mulighed for at rejse straks uden forudgående aftale.

- Der kan komme et voldsomt stort pres på spillerne i de kommende dage, hvis der er klubber, der vil forsøge at modarbejde en suspendering af kontrakter, siger Michael Sahl Hansen i en pressemeddelelse.

Fifas regelændring betyder, at udenlandske spillere midlertidigt kan sætte deres aftaler med russiske klubber på pause, uden at det betragtes som kontraktbrud.

Beslutningen giver samtidig spillerne ret til at tørne ud for en ny klub - i første omgang frem til 30. juni.

- Det er positivt, at der nu er kommet en løsning, der gør, at spillerne kan rejse hjem. I den situation, vi står i lige nu, handler det først og fremmest om spillernes ve og vel og sikkerhed.

- Og nu er der en løsning, som gør, spillerne kan rejse hjem i første omgang til den 30. juni. Det altoverskyggende er, at spillerne kan komme i sikkerhed. Vi havde dog ønsket, at spillerne fik deres kontrakter ophævet straks uden nogle konsekvenser af nogen art sportsligt såvel som økonomisk, siger Michael Sahl Hansen.

Hvis spillerne skal optræde i en anden klub i resten af denne sæson, skal et skifte være på plads senest 7. april.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.