Falk kalder FCK for det bedste hold gennem sæsonen

Efter søndagens kamp mod Randers siger Rasmus Falk, at FCK har været det bedste hold gennem hele sæsonen.

Rasmus Falk bar anførerbindet søndag i fraværet af Carlos Zeca og Nicolai Boilesen. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Rasmus Falk bar anførerbindet søndag i fraværet af Carlos Zeca og Nicolai Boilesen. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

FC Københavns midlertidige anfører Rasmus Falk er ikke i tvivl om, hvorfor det er lykkedes holdet at være så godt som sikret klubbens 14. mesterskab i historien.

- Jeg synes, at vi har været det bedste hold, hvis man måler over hele sæsonen, siger han efter søndagens 2-0-sejr over Randers FC i Superligaen.

Han fremhæver især de mange unge spillere, der har været en stor del af holdet på det seneste, og han mener, at mange ofte glemmer, hvor stort et pres der ligger på dem.

- Vi har rigtig, rigtig mange spillere, der aldrig har vundet et mesterskab, men som er på vej til at tage store skridt, siger han.

Før FC Midtjyllands kamp mandag aften har københavnerne et forspring på seks point og en markant bedre målscore.

- Hvis vi får mesterskabet hjem, som vi skal gøre, så er jeg især stolt over, at vi har haft så mange unge spillere med på rejsen.

- Mange af spillerne ville stadig gå i gymnasiet, hvis ikke de havde været her. Jeg synes, at folk lidt for ofte glemmer, hvor unge de rent faktisk er, siger Falk.

Cheftræner Jess Thorup er ligeledes stolt over, hvordan holdet har formået at levere gode præstationer på det seneste, selv om det har været med flere yngre spillere i startopstillingen.

- Det er en kæmpe cadeau til de unge mennesker, at vi kan gå ind og levere præstationer mod både Silkeborg og Randers.

- Det er hårdt at være et hold, der har kæmpe ambitioner på egne vegne og som siger fra dag et, at vi skal være danske mestre. Så lægger vi jo først og fremmest et kæmpe tryk på os selv, og det kan man roligt sige, at alle andre også gør.

- Det skal man lære at håndtere, når man er i FCK, men den måde, vi har svaret tilbage på – især i de sidste to kampe, hvor vi for alvor har været under pres – synes jeg er helt exceptionelt, siger han.

I kampen mod Silkeborg IF i onsdags viste 19-årige Isak Johannesson sig frem, da han nettede to gange i opgøret, der endte 2-1.

I søndagens 2-0-sejr mod Randers var det i stedet Hakon Haraldsson, der kom på scoringstavlen, og han har, ligesom Isak Johannesson, heller ikke rundet de 20 år endnu.

- Vores præstation mod Randers vidner om, at der er noget stort på vej inde i det omklædningsrum (de unge spillere, red.).

- Vi har kun taget det første lille skridt, og der venter rigtig mange store skridt fremadrettet, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.