Fangruppering skaber utryghed og fratages sæder i Parken

Flere af landsholdets fans føler sig utrygge ved grupperingen De Danske Rødder, hvilket nu får konsekvenser.

Der har været masser af stemning til fodboldlandsholdets hjemmekampe i Parken de seneste måneder, men flere fans har klaget over, at grupperingen De Danske Rødder skaber utryghed og kommer med trusler. Billedet viser stemning til en landskamp, men har ikke noget med De Danske Rødder at gøre. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Der har været masser af stemning til fodboldlandsholdets hjemmekampe i Parken de seneste måneder, men flere fans har klaget over, at grupperingen De Danske Rødder skaber utryghed og kommer med trusler. Billedet viser stemning til en landskamp, men har ikke noget med De Danske Rødder at gøre. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Fangrupperingen De Danske Rødder er blevet frataget en fast plads på tribunen til fodboldlandsholdets hjemmekampe.

Det meddeler Dansk Boldspil-Union (DBU) på Facebook-siden "Fanservice for Danmark".

DBU oplyser i et opslag, at man i denne uge har kontaktet De Danske Rødder og fortalt, at fangruppen ikke længere vil få allokeret specifikke sæder eller få ansvaret for capoen.

Capoen er den person, der fører an, når der skal synges slagssange.

- Det har vi gjort, fordi vi oplever, at flere melder tilbage til os, at de føler sig utrygge på tribunen under Danmarks seneste landskampe.

- Både gennem tilskuerundersøgelserne og gennem direkte kommunikation til os. Det kan vi naturligvis ikke acceptere, skriver DBU.

DBU oplyser videre, at man vil fortsætte dialogen med De Danske Rødder.

Den omdiskuterede fangruppering har hidtil haft sin plads på den ene endetribune, der er omdøbt til Den Røde Mur. Det er her de mest inkarnerede fans holder til under landsholdets hjemmekampe.

Ekstra Bladet har tidligere skrevet, at lederen af De Danske Rødder har relationer til Hells Angels. Ifølge Weekendavisen har andre i toppen af fangrupperingen også relationer til rockergruppen.

Landsholdet spiller sin næste hjemmekamp i Parken 25. september mod Frankrig i Nations League. Tre dage forinden venter et opgør mod Kroatien på udebane.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.