FC Helsingør laver fem på stribe i 1. division

FC Helsingør er oppe på fjerdepladsen i 1. division efter at have slået Hillerød med 2-0 på udebane.

Morten Eskesens Helsingør-mandskab ligner atter en outsider til oprykningspladserne i 1. division. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

Morten Eskesens Helsingør-mandskab ligner atter en outsider til oprykningspladserne i 1. division. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Efter en skidt sæsonstart har FC Helsingør fundet det niveau, der i sidste sæson gjorde holdet til en oprykningsbejler i 1. division.

Lørdag eftermiddag vandt Helsingør udekampen over oprykkeren Hillerød fra den tunge del af rækken med 2-0.

Det er Helsingørs femte ligasejr i træk, og klubben ligger nu på fjerdepladsen i rækkens tætte topstrid.

Det tog lidt tid for Morten Eskesens mandskab at få sat dødsstødet ind mod Hillerød, selv om helsingoranerne gennem hele opgøret havde et stort spilovertag.

Først efter 71 minutters spil bragte Liam Jordan gæsterne på 1-0. Backen Nicklas Mouritsens vattede afslutning endte med at blive en perfekt aflevering til sydafrikaneren, som kunne lægge bolden fladt i mål.

Ni minutter senere revancherede Mouritsen sig med et noget bedre spark, da han fra en position et par meter uden for feltet sendte bolden hårdt i mål via stolpen.

Med nederlaget fik Hillerød-træner Christian Lønstrup en ærgerlig oplevelse mod sin eksklub, som han tilbage i 2017 rykkede op i Superligaen.

Senere lørdag var bundholdet Nykøbing FC i aktion, men holdet formåede ikke at ride videre på bølgen efter at have sendt OB ud af pokalturneringen i midtugen.

I stedet endte hjemmekampen mod Fremad Amager med et beskæmmende nederlag på 0-3. Amagerkanerne scorede sine to sidste mål i slutfasen, selv om holdet var en spiller i undertal efter et rødt kort til Michael Lumb.

Henrik Meister åbnede målscoringen for Fremad Amager, mens Hektor Højbjerre-Thomsen og Mads Aaquist udbyggede føringen i slutfasen for rækkens nummer otte.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.