FC København avancerer til tredjeplads efter sikker sejr

FC København overtog søndag tredjepladsen i Superligaen, da holdet slog Lyngby 3-0 i årets sidste hjemmekamp.

FC København har ikke tabt i Superligaen siden midten af september. <i>Claus Bech/Ritzau Scanpix</i>

FC København har ikke tabt i Superligaen siden midten af september. Claus Bech/Ritzau Scanpix

FC København tog søndag eftermiddag tre point, da holdet i sin sidste hjemmekamp i 2022 besejrede Lyngby 3-0.

Lyngby lagde modigt fra land, men FC København viste klassen og sendte gæster hjem med et klart nederlag efter en stærk anden halvleg.

Resultatet betyder, at FC København rykker op på en foreløbig tredjeplads med 24 point, mens Lyngby fortsat er sidst i Superligaen med fem point. Oprykkeren har fortsat til gode at hente sin første sejr efter 16 spillerunder.

Det var tydeligt, at Lyngby ikke kom til Parken for at forsøge at snige et resultat hjem. Gæsterne lagde fra land med et offensivt udtryk, og det gav FC København problemer i indledningen.

Hjemmeholdet spillede sig langsomt ind i opgøret, og i takt med at Lyngby tabte pusten, overtog FC København slaget på midtbanen, hvilket fik momentum til at skifte.

Lyngby lavede for mange fejl, og det gav flere gange FC København mulighed for at blive farlige på omstillinger, hvor især kantspilleren Mohamed Daramy gav Lyngby-defensiven problemer.

Lyngby kunne sagtens være kommet på måltavlen i første halvleg, men i anden halvleg satte FC København sig fuldstændig på opgøret og vandt fortjent 3-0.

Kampen var bare fem minutter gammel, da FC København viste tænder på en omstilling. Bolden havnede hos højrebacken Elias Jelert, men han måtte se sin afslutning tage stolpen.

16-årige Roony Bardghji fik efter 24 minutter Parken til at bryde ud i jubel, da han sendte en tværbold fra Mohamed Daramy i mål til 1-0.

Minuttet før pausen blev FC København tildelt et straffespark, men efter en VAR-gennemgang blev det kaldt tilbage.

I anden halvleg spillede FC København med stor tålmodighed, og efter 73 minutter fik Hakon Haraldsson lidt tilfældigt bolden, og så gjorde han det til 2-0.

Tre minutter senere lukkede hjemmeholdet opgøret, da Viktor Claesson styrede bolden i mål til 3-0.

FC København møder i næste spillerunde AGF på udebane, mens Lyngby skal en tur til Silkeborg.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.