FC København henter svensk landsholdsspiller på kort aftale

Viktor Claesson spiller resten af denne sæson i FCK, efter at hans kontrakt i Rusland er blevet ophævet.

Viktor Claesson (i midten) har spillet 58 landskampe for Sverige. Her ses han i en VM-kvalifikationskamp mod Grækenland i efteråret. (arkivfoto) <i>Petros Giannakouris/Ritzau Scanpix</i>

Viktor Claesson (i midten) har spillet 58 landskampe for Sverige. Her ses han i en VM-kvalifikationskamp mod Grækenland i efteråret. (arkivfoto) Petros Giannakouris/Ritzau Scanpix

Den svenske landsholdsspiller Viktor Claesson skifter til FC København på en kontrakt gældende for resten af denne sæson.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

30-årige Claesson kommer fra russiske Krasdonar, hvor hans kontrakt er blevet ophævet efter Ruslands invasion af Ukraine.

- Viktor var havnet i en uheldig situation på grund af krigen i Ukraine, der gjorde, at han ikke længere ønskede at spille i russisk fodbold, siger FC Københavns sportsdirektør, Peter Christiansen.

- De ulykkelige omstændigheder har gjort, at vi har kunnet tilknytte ham frem til sommer. Til den tid har vi haft mulighed for at se hinanden an, og så tager vi dialogen om, hvorvidt samarbejdet skal fortsætte.

Viktor Claesson har i en årrække været en del af det svenske landshold, hvor han som oftest optræder på en af midtbanekanterne.

Siden debuten i 2012 er det blevet til 58 landskampe og 11 mål, og han var med ved såvel VM i 2018 som EM sidste sommer.

FCK-træner Jess Thorup glæder sig over en erfaren forstærkning i guldkampen i Superligaen.

- Viktor er en meget dygtig fodboldspiller med erfaring fra landsholdet, slutrunder og de største klubturneringer, og han kommer også til at bidrage hos os.

- Vi har en bred trup, men vi har også mange unge spillere, og her kan Viktors erfaring og evner helt sikkert hjælpe os i et intenst mesterskabsspil, siger Thorup.

Den nye FCK-spiller var i kamp for Sverige i sidste uge, hvor han var med til at slå Tjekkiet i en VM-playoffkamp. Tirsdag aften sad han på bænken i hele kampen, da Sverige tabte i Polen og missede VM.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.