FC København brager ind i Manchester City og Dortmund

FC København skal op mod blandt andre det engelske mesterhold, Manchester City, i Champions League.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FC København kommer på seks hårde opgaver i Champions Leagues gruppespil.

Det danske mesterhold skal således op mod blandt andre det engelske mesterhold, Manchester City, der i sidste sæson nåede frem til semifinalerne.

I gruppe G venter også to kampe mod tyske Borussia Dortmund samt to møder med spanske Sevilla, der har den tidligere FCK-profil Thomas Delaney i sin trup.

Det blev afgjort ved en lodtrækning i Istanbul torsdag.

FC Københavns cheftræner, Jess Thorup, kalder Manchester City en af favoritterne til at vinde turneringen og fremhæver også både Dortmund og Sevillas meritter og kvaliteter.

- Det bliver selvfølgelig en kæmpe udfordring for os, men vi er ikke med bare for at få en oplevelse. Vi er med for at konkurrere og skabe store præstationer og oplevelser for vores fans, ikke mindst i Parken, siger Thorup til FC Københavns hjemmeside.

Manchester City vil være klar favorit til førstepladsen i puljen og en af favoritterne til den endelige sejr, selv om klubben endnu ikke har vundet turneringen.

I 2020/21 var City for første og eneste gang i finalen, og her tabte Pep Guardiolas tropper 0-1 til Chelsea.

Dortmund har haft lidt mere succes. Den tyske storklub vandt Champions League i 1996/97 og nåede finalen i 2012/13, hvor man tabte til Bayern München.

FCK's tredje gruppemodstander har ikke markeret sig på samme måde i Champions League, men Sevilla er absolut ikke ubekendt med europæisk succes. Fra 2005 til 2020 vandt klubben seks gange den næstbedste europæiske turnering, Europa League.

Den øvrige lodtrækning bød blandt andet på en regulær dynamitpulje. Bayern München, Barcelona og Inter brager således sammen i gruppe C, hvor det fjerde mandskab er tjekkiske Viktoria Plzeň.

Den forsvarende mester, Real Madrid, skal op mod Celtic, RB Leipzig og ukrainske Shakhtar Donetsk i gruppe F.

FCK's kampprogram er endnu ikke på plads, men det ligger fast, at holdet skal i ilden i gruppespillet for første gang tirsdag 6. september eller onsdag 7. september.

Kampprogrammet forventes at være på plads tidligst fredag aften, skriver FCK på sin hjemmeside.

FC København trådte som dansk mester ind i playoffrunden i Champions League og besejrede det tyrkiske mesterhold Trabzonspor efter en 2-1-sejr hjemme og 0-0 på udebane.

Det er femte gang i alt og første gang siden 2016/17-sæsonen, at FC København er med i gruppespillet i Champions League. Det ventes at indbringe klubben omkring 200 millioner kroner.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.