FC Midtjylland køber succesfuld uruguayansk lejesvend fri

Frem til 2027 kan midtbanespilleren Emiliano Martínez trække FC Midtjylland-trøjen over hovedet.

Emiliano Martinez har været flyvende for FC Midtjylland, siden han kom til på en lejeaftale i sommer. <i>Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

Emiliano Martinez har været flyvende for FC Midtjylland, siden han kom til på en lejeaftale i sommer. Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

Den uruguayanske lejesvend Emiliano Martínez har imponeret FC Midtjylland så meget, at superligaklubben nu har haft pungen oppe af lommen for at få ham permanent til Herning.

På sin hjemmeside oplyser FCM, at klubben har benyttet sig af en frikøbsklausul i lejeaftalen med den brasilianske klub Red Bull Bragantino.

Samtidig har Emiliano Martínez underskrevet en permanent kontrakt, der løber til 2027.

Han kom til klubben på en etårig lejeaftale i august og fik debut mod Sturm Graz i Europa League.

- Emiliano har fra sine første spilminutter nede i Østrig bevist, at han har et internationalt niveau, siger sportschef Svend Graversen.

- Han er lynhurtigt blevet integreret på vores hold, og vi er overbeviste om, at han vil komme til at lægge yderligere på de næste år.

Martínez har været fast mand i FC Midtjyllands maskinrum hele efteråret.

Særligt i Europa League-hjemmekampen mod italienske Lazio viste han sig som et stort aktiv og var stærkt medvirkende til, at midtjyderne vandt 5-1.

FC Midtjylland er Emiliano Martínez' første klub i Europa. Han har tidligere spillet for klubben Nacíonal i sit hjemland.

- Mit ønske har været at fortsætte med at spille europæisk fodbold, og derfor er jeg utroligt glad for at forlænge min rejse med FCM. Det her er en god mulighed for mig, siger Emiliano Martínez.

- På banen har jeg fundet mig til rette hurtigt, og allerede nu har jeg vænnet mig til idéen og måden, vi ønsker at spille på.

- Alle i klubben har taget godt imod, og det har gjort de første måneder til en god tid for mig, siger Emiliano Martínez.

Uruguayaneren har i alt spillet 16 kampe i FC Midtjylland, hvor han indtil videre har scoret et enkelt mål.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.