FC Midtjylland skal have forbedret skrøbelig defensiv

FC Midtjylland har lukket for mange mål ind i starten af sæsonen, og det skal der nu laves om på.

FCM's Joel Andersson sunder sig, efter Benfica har bragt sig i front i tirsdagens kamp i Champions League-kvalifikationen. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

FCM's Joel Andersson sunder sig, efter Benfica har bragt sig i front i tirsdagens kamp i Champions League-kvalifikationen. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

De seneste sæsoner har FC Midtjylland haft godt med succes, og det skyldes især, at holdet har haft en meget stærk defensiv og lukket få mål ind.

Det har dog ikke været tilfældet i starten af denne sæson, hvor målene er haglet ind, hvilket man senest så i tirsdagens Champions League-kvalifikationskamp mod Benfica, som blev tabt med 1-3.

Efter kampen erkendte vikarierende cheftræner Henrik Jensen, at defensiven skal forbedres snarest.

- Vi er selvfølgelig trætte af at lukke så mange mål ind. Det er irriterende, og det skal vi forsøge at få løst, siger Jensen.

- Vi forsøger at have nogle tydelige principper i, hvordan vi gerne vil forsvare, og det handler om at skærpe og træne det hver dag, vi har mulighed for det.

- Vi har fokus på vores defensiv, for det er jo klart for alle, at vi har lukket en del mål ind i den seneste periode.

Efter en travl periode med en masse kampe i både Superligaen og Europa har FC Midtjylland nu nogle uger med færre kampe og mere tid til træning.

Det ser Henrik Jensen frem til.

- Nu skal vi til at træne fodbold igen, og vi får muligheden for virkelig at arbejde igennem med de ting, vi har en masse fokus på.

- Kan vi bringe noget af det tempo, vi viste mod Benfica ind i vores superligakampagne, så får de andre hold nok at se til, vurderer Jensen.

Også kantspilleren Anders Dreyer føler, at holdet kan tage noget med fra kampene mod Benfica.

Han understreger, at det ikke kun er defensiven, som har ansvaret for at lukke af foran eget mål.

- Det er klart, at vi skal arbejde på vores defensiv. Det gælder hele holdet, siger Dreyer.

- Vi skal både forsvare og angribe med 11 mand. Det hænger sammen det hele, og vi vil selvfølgelig gerne have undgået at lukke så mange mål ind, som vi har indtil videre.

- Denne kamp skal være et boost frem mod fredag, hvor vi spiller Superliga igen mod Horsens. Der skal vi til at have nogle point på kontoen, for det mangler vi, siger Dreyer.

FC Midtjylland har efter fire kampe i Superligaen blot hentet fem point, og holdet har lukket otte mål ind.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden