FC Midtjylland straffer uromagere med karantæne og bøder

En gruppe fans fra FC Midtjylland skabte uro efter pokalkampen mod Viborg FF. En del af dem bliver straffet.

FC Midtjylland tabte pokalkampen mod Viborg FF på udebane med 1-3. Efter kampen opstod der voldsomme uroligheder blandt gæsternes fans. <i>Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix</i>

FC Midtjylland tabte pokalkampen mod Viborg FF på udebane med 1-3. Efter kampen opstod der voldsomme uroligheder blandt gæsternes fans. Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix

16 tilhængere af FC Midtjylland har udsigt til at blive straffet som følge af urolighederne efter pokalkampen mod Viborg FF i sidste uge.

Otte har allerede fået karantæne fra fodboldkampene, mens yderligere otte "kan se frem til karantæne", skriver superligaklubben i en pressemeddelelse. Karantæneperioderne er på mellem to og fire år.

Derudover vanker der bøder.

FC Midtjylland tabte pokaldysten mod rivalen med 1-3. Efter kampen var der meldinger om, at en gruppe fans samlede skrald og papkrus sammen og satte ild til det hele på stadion.

Da Energi Viborg Arenas egne kontrollører kom løbende for at slukke ilden med skumslukkere, blev de ifølge politiet slået og sparket af fodboldfansene.

Midt- og Vestjyllands Politi kaldte i den forbindelse opførslen "skammelig og skandaløs".

Marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland Preben Rokkjær er også stærkt utilfreds.

– Vi er dybt frustrerede over episoderne fra torsdagens kamp i Viborg, og vi har sidenhen foretaget et målrettet arbejde i at identificere personerne bag urolighederne, som FC Midtjylland tager stærk afstand fra, siger han i pressemeddelelsen.

- Vi slår hårdt ned på denne opførsel, da det skal være trygt for alle at gå til fodbold, hvad enten det er på MCH Arena eller andre stadioner i landet.

– I øjeblikket arbejder vi tæt sammen med politiet med henblik på at identificere den resterende del af de implicerede tilhængere. Ingen af de medvirkende skal gå ustraffet fra torsdagens hændelser, og vi forventer, at der i den kommende tid vil blive tildelt yderligere karantæner end de hidtidige 16.

Også uden for stadion var der ballade, berettede politiet. Her begik FC Midtjylland-fans hærværk og angreb politiet med kasteskyts.

- Vi har ti sager med vold mod betjent. De kastede med flasker og andre lignende genstande. Vores betjente havde hjelme på, men flere blev ramt på hjelmen, sagde vicepolitiinspektør Henrik Glintborg til B.T. torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk