FCK-boss revser trænerspekulation i guldræs: Svineri

Jess Thorups jobsikkerhed er der blevet spekuleret en del i, hvilket FCK's sportsdirektør langer ud efter.

FC København-træner Jess Thorup har haft en vanskelig sæson, men det lykkedes trods alt at hente DM-guldet. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

FC København-træner Jess Thorup har haft en vanskelig sæson, men det lykkedes trods alt at hente DM-guldet. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det klart hårdeste år som træner.

Sådan beskriver FC København-træner Jess Thorup den netop overståede sæson, efter at holdet søndag endegyldigt sikrede sig mesterskabet ved at slå AaB med 3-0 i sidste spillerunde hjemme i Parken.

I takt med at det er spidset til, og FCK i perioder har haltet, har Thorups jobsikkerhed været til diskussion, og det er FCK-sportsdirektør Peter Christiansen ikke tilfreds med.

- Det er noget svineri, at han skulle stå og forholde sig til det inden en Silkeborg-kamp, som måske var den vigtigste i denne sæson. Det er bare mangel på respekt, at han skulle stå og forholde sig til sin egen situation.

- Det er ikke den standard, som medierne skal have. Det kan man tage bagefter, når der er så kort tid tilbage, siger Peter Christiansen og henviser til kampen mod Silkeborg i tredjesidste runde af mesterskabsspillet.

Thorup har erfaring fra blandt andet FC Midtjylland og de belgiske klubber Gent og Genk, men denne sæson i FCK har altså været sværere end alt, han har prøvet tidligere.

Det handler især om den store transition, som FCK har været igennem.

- Det er jo hele organisationen og klubben. Det har været at bygge en ny stab, og vi havde et kæmpe transfervindue. Det har været at implementere unge spillere og en ny spillestil.

- Det har bare været det hårdeste år som træner, og det gør det endnu mere fedt at stå her og kalde sig dansk mester, siger Thorup.

Han blev ansat som permanent afløser for klublegenden Ståle Solbakken i november 2020 og vidste godt, at det var store sko at skulle udfylde.

- Der har været rigtig meget pres udefra, og det vidste jeg godt. Det er en klub med en kæmpe historie bag sig og masser af succes, og det skaber fremtidens forventninger, som jeg skulle prøve at leve op til.

- Jeg vidste godt, at det sværeste formentlig ville blive at få det første mesterskab.

- Det er i hus nu, og nu kan vi tillade at kigge fremad og gå efter at komme ud og spille med de bedste i Europa, men forhåbentlig også få mange flere mesterskaber, siger Thorup.

FCK er med mesterskabet sikret Europa League-gruppespil og skal blot vinde en samlet playoffkamp for i stedet at komme i det lukrative Champions League, hvor verdens største klubber er at finde.

Sportsdirektør Peter Christiansen lagde før sæsonen ikke skjul på, at FCK skulle vinde guld, og det er altså nu en realitet, selv om det har haltet både spillemæssigt og i forhold til resultaterne undervejs.

- Når jeg ligger alt sammen og trækker fra, er det mere end godkendt, må jeg sige, lyder det fra FCK-bossen.

Han vil ikke forholde sig til, om Thorup med sikkerhed er cheftræner for klubben i næste sæson.

- Jeg gider ikke svare på den slags spørgsmål og slet ikke en dag som i dag. Jeg synes, det taler for sig selv, hvad der er sket og gjort, og det har han en stor del af æren for, siger Peter Christiansen.

FC København vinder Superligaen med tre points forspring til FC Midtjylland.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.