FCK-chef blåstempler vindue: Har hentet fra flotte hylder

Sportsdirektør Peter Christiansen mener, at FC København har hentet spillere fra flotte hylder denne sommer.

Peter Christiansen har været sportsdirektør i FC København siden forrået 2021. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

Peter Christiansen har været sportsdirektør i FC København siden forrået 2021. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Transfervinduet er smækket i, og de danske klubber må vente til januar, inden de igen kan købe eller leje spillere.

Hos mesterklubben FC København havde man en ambition om hente spillere ind fra en højere hylde end normalt, og det er lykkedes, mener sportsdirektør Peter Christiansen.

- Jeg synes faktisk, at det er det, vi har gjort, siger Christiansen i en større evaluering til FCK TV.

Ikke alle er enige i, at FCK har hentet fra "en højere hylde", men det giver Christiansen ikke meget for.

- Jeg synes, det er en lille smule respektløs eller mangel på respekt i hvert fald, når man kigger på de spillere, vi har bragt ind.

- Jeg synes, det er meget, meget flotte cv'er og hylder, vi tager dem fra, siger sportsdirektøren om kritikken, der har hersket blandt primært fans.

Christiansen fremhæver blandt andre angriberen Andreas Cornelius, der er dansk A-landsholdsspiller og blev topscorer i Tyrkiet for Trabzonspor i sidste sæson, som et eksempel på en spiller fra en "flot hylde".

Men også målmand Mathew Ryan, der har spillet i La Liga og Premier League, offensivspilleren Mohamed Daramy fra Ajax, forsvarsspilleren Denis Vavro fra Lazio, midtbanespilleren Lukas Lerager og venstrebacken Christian Sørensen bliver fremhævet.

Sportsdirektøren mener i det hele taget, at FCK er dækket godt ind til opgaverne i Superligaen og Champions League, og især førstnævnte skal prioriteres, efter at holdet har hentet beskedne ni point i de første syv kampe.

- Fokus lige nu er på Superligaen. Jeg synes, vi har fået en for dårlig start, og det skal vi have rettet op på, og det starter allerede mod Silkeborg, siger han med henvisning til fredagens hjemmekamp.

Christiansen understreger desuden, at truppen i FCK er lidt for stor, og der kan stadig ske noget med en eller to af de spillere, som for øjeblikket er langt fra spilletid.

Det skal i så fald være transfers eller lejeaftaler til lande, hvor der stadig må handles.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.