FCK-keeper skriver historie: Ender på den største scene

Kamil Grabara har sat ny clean sheet-rekord i Superligaen, og Jess Thorup spår målmanden en stor fremtid.

Kamil Grabara, Viktor Claesson, Pep Biel, Paul Mukairu og Karl-Johan Johnsson efter superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kamil Grabara, Viktor Claesson, Pep Biel, Paul Mukairu og Karl-Johan Johnsson efter superligakampen mellem FC København og FC Midtjylland. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

703 minutter i træk.

Så længe har FC Københavns målmand Kamil Grabara ikke lukket mål ind, og det er ny rekord i Superligaen.

Den 23-årige polak skrev sig ind i historiebøgerne midtvejs i anden halvleg af søndagens 1-0-sejr over FC Midtjylland, hvor han overgik Jan Hoffmann, der tilbage i 1999 præsterede 678 minutter i træk uden mål imod sig for AB.

For nylig skrev det store polske medie Meczyki, at Juventus-målmanden Wojciech Szczesny har anbefalet Grabara, som han kender fra det polske landshold, til den italienske storklub.

FCK-træner Jess Thorup kan godt se Kamil Grabara begå sig på så stor en scene.

- Der er jo en grund til, at han har været i Liverpool. Folk har set det her talent i en tidlig alder, og så er der nogle gange, man skal ind lige og snuse til det, og så skal man ad omveje tilbage til noget af det helt store.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at han bliver en klassemålmand, og at det bliver i én af de helt store ligaer, siger Thorup.

Kamil Grabara glæder sig over superligarekorden, men den karismatiske keeper, der ikke er bange for at sige sin mening, er ikke sikker på, at alle i Danmark deler glæden.

- Det er en god følelse, især når det er min første sæson i FCK. Det er altid fedt. Jeg ved ikke, om jeg er den person, der er mest velkommen i historiebøgerne, men det er sådan, det er.

- Det er en fantastisk bedrift, men jeg vil gerne være i historiebøgerne for at vinde ligaen, siger Grabara.

Spørgsmål: Hvorfor er du ikke den, der er mest velkommen i historiebøgerne?

- Det ved jeg ikke. I gør mig mærkelig i medierne, så det er derfor, svarer Kamil Grabara med et smil og tilføjer:

- Måske er jeg ikke den mest rolige person, men i det mindste er det ikke kedeligt, vel?

Kamil Grabara har i to omgange været udlejet til AGF, men i sommer købte FC København ham fri af Liverpool, som polakken skiftede til som 17-årig, men aldrig nåede at få førsteholdsdebut for.

FCK skrev kontrakt til 2026 med Grabara, og står det til hovedstadsklubbens cheftræner, tager keeperen ikke et skridt op ad karrierestigen allerede til sommer.

- Jeg tænker, vi skal holde ham i et par sæsoner endnu. Vi har jo set, hvordan han har haft en opadgående kurve sammen med holdet nu her, men jeg er helt sikker på, at han under Kims (målmandstræner Kim Christensen, red.) vinger kan lære rigtig meget endnu.

- Så er det jo kun et spørgsmål om tid, men jeg kunne da godt bruge ham i et par sæsoner mere, understreger Jess Thorup.

Kamil Grabaras næste mulighed for at udbygge sin rekord for flest minutter i træk med rent bur er i FCK's udekamp mod Silkeborg på torsdag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.