FCK møder Trabzonspor i jagt på Champions League

FC København skal op mod Andreas Cornelius og Trabzonspor i playoffrunden til Champions League.

FC København blev i sidste sæson dansk mester. Senere på måneden venter to opgør mod tyrkiske Trabzonspor om en plads i Champions Leagues gruppespil. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

FC København blev i sidste sæson dansk mester. Senere på måneden venter to opgør mod tyrkiske Trabzonspor om en plads i Champions Leagues gruppespil. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC København skal op mod de tyrkiske mestre fra Trabzonspor i playoffrunden i Champions League.

Det blev afgjort tirsdag, hvor Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) trak lod i Nyon.

Det danske mesterhold var seedet i lodtrækningen, men alligevel venter der hård modstand i form af de tyrkiske mestre.

Den tidligere FCK-angriber Andreas Cornelius endte i sidste sæson som topscorer for Trabzonspor med 15 fuldtræffere, da klubben lidt overraskende hentede mesterskabet i Tyrkiet.

Holdet fra Trabzon i det nordøstlige Tyrkiet sluttede hele otte point foran rækkens nummer to, Istanbul-klubben Fenerbahce.

Sidenhen har Cornelius også fået selskab af landsholdskollegaen Jens Stryger Larsen i Trabzonspor.

Det er ikke første gang, at FCK står over for Andreas Cornelius i europæisk sammenhæng. For fire år siden vandt FCK en duel i playoffrunden i Europa League over Atalanta, der havde angriberen på holdet.

Senere samme sæson mødtes FCK og Cornelius igen. Angriberen var blevet udlejet til Bordeaux, som FCK mødte i Europa League-gruppespillet.

FCK indleder den svære duel mod tyrkerne på hjemmebane 16. eller 17. august, mens der er returopgør i Tyrkiet ugen efter.

Der blev også trukket lod til playoffrunden for ikke-mesterhold, og her var FC Midtjylland i bowlen.

Vinder midtjyderne samlet over portugisiske Benfica i tredje kvalifikationsrunde, venter vinderen af duellen mellem ukrainske Dynamo Kiev og østrigske Sturm Graz i playoffrunden. FC Midtjylland starter i så fald på udebane.

Skulle FCK tabe duellen mod Trabzonspor, så overgår sidste sæsons danske mester til gruppespillet i Europa League.

FCM er ligesom FCK sikret et europæisk gruppespil, efter at midtjyderne i sidste uge slog cypriotiske AEK Larnaca i anden kvalifikationsrunde.

Uanset om det bliver til nederlag til Benfica i tredje kvalifikationsrunde eller til Dynamo Kiev eller Sturm Graz i playoffrunden, ryger FCM over i Europa League-gruppespillet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden