FCK og Brøndby vil fjerne vold og uro fra fodboldkampe

Brøndby og FC København er trætte af vold og kriminalitet i forbindelse med klubbernes fodboldkampe.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FC København og Brøndby tager afstand fra vold og kriminalitet i forbindelse med fodboldkampe.

Det fastslår bestyrelsesformændene fra de to ærkerivaler, som torsdag udtaler sig på klubbernes respektive hjemmesider.

Det sker efter flere kampe med ballade. Senest var der ballade, da FCK tabte 0-3 ude til Borussia Dortmund i tirsdagens Champions League-kamp.

Ifølge politiet i Dortmund var der allerede mandag aften optøjer i byens centrum, hvor Brøndby- og Dortmund-hooligans var i klammeri med FCK'ere.

Politiet meldte om kast med fyrværkeri fra både hjemme- og udefans på stadion, hvor der blev brugt tåregas for at forhindre sammenstød mellem hooligans.

Også efter kampen var der ballade uden for stadion og i parkeringsområderne.

FCK lover at gøre sit til at stoppe den bekymrende udvikling, så fodboldkampe kun bliver for dem, som elsker fodbold og ønsker en tryg oplevelse.

Parken-formand Allan Agerholm mener, det er vigtigt, at alle tager afstand fra dem, som bruger fodbold som en platform for voldelig adfærd.

- Vi må og skal en gang for alle have gjort op med de voldelige og kriminelle elementer, der infiltrerer fodboldmiljøet.

- Det kræver ny målrettet lovgivning, en endnu stærkere indsats fra klubberne, og at fans hjælper myndigheder og klubber med at identificere de voldelige grupperinger, som endegyldigt skal helt væk fra fodbolden, siger Allan Agerholm.

Brøndby-formand Jan Bech Andersen adresserer også den seneste ballade ved fodboldkampe. Han nævner dog ikke FCK's kamp i Dortmund.

- Desværre har vi på det seneste igen oplevet, hvordan det for enkelte personer er hadet til andre, der fylder mere end kærligheden til klubben.

- Som klub arbejder vi hårdt og målrettet for at komme balladen til livs, og vores sikkerhedsafdeling har lige nu over 70 personer på karantænelisten, og den forventer vi vokser på baggrund af den seneste ballade, lyder det fra Jan Bech Andersen.

Brøndby og FCK oplyser, at de aktivt deltager i en arbejdsgruppe, som Justitsministeriet har nedsat med deltagelse af klubber, Dansk Boldspil-Union (DBU), Divisionsforeningen, fanklubber, politi og myndigheder.

FCK efterlyser en hurtig lovpakke, som kan styrke myndighedernes og klubbernes mulighed for at gribe ind over for voldelige og ofte maskerede personer.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.