FCK's største angrebsvåben er tvivlsom til vigtig CL-dyst

Andreas Cornelius har problemer med sin læg, og derfor er det ikke sikkert, at han kommer i kamp onsdag.

Andreas Cornelius forlod Trabzonspor til fordel for FC København, efter at de to havde mødtes i Champions League-kvalifikationen. Han har spillet to kampe i den hvide trøje efter skiftet. <i>Ulrik Pedersen/Csm/Ritzau Scanpix</i>

Andreas Cornelius forlod Trabzonspor til fordel for FC København, efter at de to havde mødtes i Champions League-kvalifikationen. Han har spillet to kampe i den hvide trøje efter skiftet. Ulrik Pedersen/Csm/Ritzau Scanpix

Andreas Cornelius er hentet hjem til FC København for blandt andet at udgøre et afgørende våben i jagten på Champions League-succes.

Men lige nu er krudtet vådt.

Den store angriber døjer med problemer i læggen, og det er derfor særdeles tvivlsomt, om han kommer i spil, når FCK onsdag møder Sevilla.

Det fortalte cheftræner Jess Thorup på et pressemøde tirsdag.

- Han er ikke afskrevet til kampen. Men han er tvivlsom, siger Jess Thorup om angriberen, der ikke var at se på Parkens græstæppe til træning tirsdag, i den begrænsede periode pressen fik lov at følge med.

Andreas Cornelius, som tirsdag blev udtaget til landsholdets kommende to kampe, var med i opvarmningen til weekendens kamp mod OB, hvor FCK løb ind i et nyrehug, da det endte med nederlag.

Men på vej ind fra opvarmningen underrettede han klublægen om, at smerterne i læggen blev værre, og så blev det besluttet, at han ikke skulle spille.

Spiller han heller ikke onsdag, svækker det FCK's chancer for at få point ud af den vitale kamp mod Sevilla, som på papiret er københavnernes letteste modstander i den benhårde Champions League-gruppe, hvor også Dortmund og Manchester City er med.

- Det er klart, at det er sådan en spiller, der kan være med til at afgøre den slags kampe, så vi håber til det sidste, at han bliver klar.

- Hvis han ikke bliver klar, har vi andre planer i skuffen. Men det vil selvfølgelig være et stort slag, siger Jess Thorup.

En af dem, der kan komme i spil som erstatning for Andreas Cornelius, er svenske Viktor Claesson. Han huserer som regel på kanten, men tager gerne pladsen helt i front.

- Vi får at se, om Cornelius er klar eller ej. Jeg er vant til at spille på forskellige positioner, så det skal nok gå fint. Jeg afsluttede kampen mod OB helt fremme, så det er en mulighed, siger Claesson.

Mod OB spillede FCK med Mamoudou Karamoko på toppen, indtil han blev skiftet ud, og Viktor Claesson gik helt frem.

FCK og Sevilla mødes i Parken klokken 21.00 onsdag aften.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.