FCK-træner angriber kritikken af manglende mål i Europa

FCK-træner Jacob Neestrup vil hellere score nul mål og få point end at score masser af mål uden at få point.

FC København-træner Jacob Neestrup kan godt leve med at spille 0-0 for tredje gang i Champions League-gruppespillet, når Dortmund onsdag aften kommer på besøg i Parken. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

FC København-træner Jacob Neestrup kan godt leve med at spille 0-0 for tredje gang i Champions League-gruppespillet, når Dortmund onsdag aften kommer på besøg i Parken. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC København har endnu ikke scoret i de første fem kampe i Champions Leagues gruppespil, og holdet har inden den sidste kamp mod Dortmund onsdag aften udspillet sin rolle i Europa.

FCK har to gange hentet et enkelt point på hjemmebane i to målløse kampe mod Sevilla og Manchester City.

Forud for onsdagens kamp mod Dortmund var de manglende mål i turneringen igen et tema, og det irriterer efterhånden FCK-træner Jacob Neestrup.

- Det der nul. Det giver sig selv: Selvfølgelig vil vi gerne score. Vi vil gerne have slettet nullet. Men jeg bliver også nødt til at angribe det lidt.

- Jeg vil trods alt hellere score nul mål og have et højere antal point end at score syv mål og have nul point, siger Neestrup.

Selv om det videre avancement ikke længere er muligt, lover træneren, at FCK kommer i den stærkest mulige opstilling.

- Kan vi ramme fem point med en sejr over Dortmund, synes jeg, vi har leveret et gruppespil lidt over forventning i forhold til de modstandere, vi har mødt, og de udfordringer vi har haft specielt i den seneste måned.

- Vi vil rigtigt gerne score, og vi går efter at vinde og slutte ordentligt af. Men spiller vi uafgjort, så har vi fået et resultat mod tre hold på hjemmebane, og det vil være flot, mener Neestrup.

Det kan dog også ende med, at den tredje FCK-nullert vil være godkendt ifølge Neestrup.

- Vi går efter sejren, men vi kaster ikke alt over styr, hvis det står 0-0 i minut 75. Så spiller vi, som var det en normal europæisk hjemmekamp i Parken, siger han.

Spillernes motivation til kampen er i top trods den manglende mulighed for at gå videre, forsikrer midtbanespilleren Lukas Lerager.

- Jamen, det er jo Champions League. Det er det største, du kan spille, hvis du ikke er på landsholdet. Det er en stor kamp, og der fyldt inde i Parken.

- Der er også nogle resultater før i tiden, som vi gerne vil leve op til. Så vi kommer til at give den gas, siger Lukas Lerager.

Dortmund slog FCK 3-0 i Tyskland. I den kamp scorede Marco Reus og Raphaël Guerreiro, men begge målscorere er ude med mindre skader til kampen i København.

FCK's kamp mod Dortmund fløjtes i gang onsdag klokken 21.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.