FCK-træner talte med store bogstaver på midnatsmøde

Jess Thorup inddrog FC København-spillernes fridag søndag, efter at holdet havde tabt til OB lørdag.

Nederlaget til OB gav Jess Thorup panderynker. Der var flere aspekter af præstationen, han ikke kunne acceptere. (Arkivfoto). <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Nederlaget til OB gav Jess Thorup panderynker. Der var flere aspekter af præstationen, han ikke kunne acceptere. (Arkivfoto). Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Da FC København-bussen sent lørdag aften nåede hjem til hovedstaden efter en visit i Odense, fik spillerne ikke lov til at smutte hjem i seng.

I stedet blev de beordret ind i et mødelokale på klubbens træningsanlæg, hvor cheftræner Jess Thorup tog ordet.

- Der blev talt med store bogstaver, siger Jess Thorup mandag eftermiddag.

Tidligere på lørdagen havde de danske mestre tabt med 1-2 til OB, som ikke ligefrem har imponeret i sæsonåbningen.

Nederlaget var med andre ord et alvorligt nyrehug til københavnerne, som har tabt fem ud af deres første ni kampe i den nye superligasæson, hvor klubben er placeret på sjettepladsen.

På turen hjem fra Odense havde Jess Thorup forberedt nogle videoklip, som han på mødet ville vise spillerne.

- Det var noget individuelt og holdtaktisk, som jeg ikke kan acceptere, og som skal rettes hurtigst muligt. Det var ikke en snak, vi havde, for det var envejskommunikation. Sådan skal det være på de møder, siger Thorup.

- Mødets klarhed skulle gerne sætte et aftryk. Vi er nødt til at se de problemer, vi står overfor, i øjnene, og derfor tog jeg også fat i det, allerede da vi kom hjem lidt over midnat.

Spillerne havde desuden fået at vide, at de ikke kunne holde fri søndag, hvilket ellers var planen.

Søndagen blev blandt andet brugt på individuelle møder med spillerne, som fik besked på, hvilke krav Jess Thorup har til dem på deres respektive positioner.

- De havde mulighed for at svare på de spørgsmål, jeg stillede, og vi skulle have en dialog om, hvad jeg kan forvente af dem fremover, og at jeg har nogle krav, som, jeg forventer, bliver indfriet, siger Jess Thorup.

Han er bevidst om, at det er ham, der har ansvaret for FCK's superligahold, og derfor har der været behov for at "skrue bissen på", som han formulerer det, for at gøre det klart for spillerne, hvordan de skal agere på banen.

- Jeg spiller ikke PlayStation, så jeg kommer ikke til at sidde og dirigere spillerne ude fra sidelinjen. Jeg giver dem løsninger og redskaber, som de skal tage ned i deres værktøjskasse, og så handler det om, at de tager det rigtige værktøj op, når de er ude på banen.

Jess Thorup mener, at der i sæsonens første ni superligakampe har været for langt mellem holdets top- og bundniveau. Det skal der laves om på, og han mener, at spillerne bør være i stand til at føre hans plan ud i livet.

- Det er topprofessionelle fodboldspillere, der har spillet et hav kampe og landskampe. Jeg har ikke opfundet en ny måde at gøre det på. I bund og grund handler det om at få tingene til at hænge sammen, siger Jess Thorup.

FCK skal i ilden igen onsdag, hvor Sevilla kommer til København for at spille Champions League. Rammer holdet sit bundniveau i den kamp, kan det blive en hård aften i nationalarenaen for Thorup og co.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.