FCK-træner undlader at fejre mesterskab efter sejr

FCK er tæt på at være sikret det danske mesterskab, men Jess Thorup tør ikke at konkludere noget endnu.

Meget tyder på, at Jess Thorup inden længe kan fejre sit første mesterskab med FC København. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Meget tyder på, at Jess Thorup inden længe kan fejre sit første mesterskab med FC København. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

FC København tog et meget stort skridt mod mesterskabet, da holdet søndag besejrede Randers FC med 2-0 på udebane i næstsidste runde af Superligaen.

Holdet mangler kun et enkelt point for at sikre sig triumfen, men så længe det ikke er sikret rent matematisk, vil cheftræner Jess Thorup ikke kalde FCK for dansk mester.

- Så længe det ikke er matematisk sikkert, så kommer vi ikke til at sige, at vi er danske mestre, men vi tog et kæmpeskridt mod Randers.

- Det er vi både stolte og glade over, og det skal vi også have lov til at nyde nu her, siger han.

FCK har lige nu seks point ned til FC Midtjylland på andenpladsen, og de hvidklædte har desuden en markant bedre målscore.

Af den grund er det nærmest umuligt at tabe mesterskabet på gulvet, selv om holdet skulle gå hen og tabe til AaB i Parken på næste søndag.

Holdet har endda allerede muligheden for at sikre sig førstepladsen mandag, hvis FCM smider point mod Silkeborg.

Alligevel tvivler Jess Thorup lidt på, om han kommer til at følge med i kampen.

- Jeg har faktisk ikke besluttet endnu, om jeg kommer til at se FC Midtjyllands kamp, men nu er det jo noget, som kommer til at have indflydelse på, om vi kan fejre noget allerede der, så det kan godt være, at jeg gør det.

- Vi er så tæt på at være sikret mesterskabet, som man overhovedet kan være, og det er egentlig det, som jeg er allermest stolt over, når jeg kigger på det pres, som vi både har lagt på os selv, og som er kommet udefra i de seneste par uger, siger han.

Anfører Rasmus Falk er nogenlunde på bølgelængde med Jess Thorup, men han tror ikke på, at det kan gå galt for københavnerne.

- Jeg vil sige det sådan, at der skal gå rigtig, rigtig meget galt, og det tror jeg ikke, der gør, siger han.

Den 30-årige midtbanemotor fremhæver, at han er glad for den måde, holdet har formået at kæmpe sig tilbage i mesterskabskampen i løbet af sæsonen.

Han er klar over, hvor stort presset er udefra, når man spiller i FCK, og derfor er han ekstra stolt over, at det nu er så godt som sikret.

- Jeg synes, vi leverede en fantastisk præstation mod Randers, og vi så mere komfortable ud, end vi har gjort på det sidste.

- Jeg synes, at vores sidste to kampe har været flotte, og alle ved, hvor meget tryk der er på, når man spiller i København, især når det er noget tid siden, at man har vundet.

- Jeg er utrolig stolt over det her mesterskab, fordi det har været det sværeste for mig at vinde af de mesterskaber, jeg har vundet. Det er der ingen tvivl om, siger han.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.