FCM-direktør om Bo Henriksen-fyring: Vi savner udvikling

En ny træner i FC Midtjylland skal rykke klubben ind i top-50 på Uefas koefficientliste.

I december var der grund til smil i FC Midtjylland, der sendte Brøndby ud af pokalturneringen, hvilket daværende træner Bo Henriksen og direktør Claus Steinlein fejrer her. Nu er smilene stivnet, og torsdag fortalte Steinlein, at FCM har fyret Bo Henriksen. <i>Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

I december var der grund til smil i FC Midtjylland, der sendte Brøndby ud af pokalturneringen, hvilket daværende træner Bo Henriksen og direktør Claus Steinlein fejrer her. Nu er smilene stivnet, og torsdag fortalte Steinlein, at FCM har fyret Bo Henriksen. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

HERNING:Bo Henriksen var ikke den rigtige til at rykke FC Midtjylland til næste niveau.

Sådan var konklusionen, da ledelsen i Superliga-klubben tidligere på ugen blev enig om at sige farvel til cheftræneren, der har været ansat i 14 måneder.

Det fortalte administrerende direktør Claus Steinlein på pressemødet torsdag, hvor klubben afslørede, at Bo Henriksen onsdag blev oplyst, at han er færdig som træner i klubben.

- Vi har ikke taget det næste skridt spillemæssigt, og vi har ikke fået det udtryk på banen, vi havde håbet.

- Vi havde drømt om en lang rejse, og at FC Midtjylland skulle drives til nye højder. Men vi tror ikke, at Bo kan udvikle os det næste skridt, siger Steinlein.

Direktøren fortæller, at han efter forårssæsonen var tilfreds på nogle punkter, men at der stadig var nogle spillemæssige aspekter, der skulle snakkes om, fordi man ikke havde set den nødvendige udvikling.

Ledelsen havde håbet, at den udvikling ville komme i den nye sæsons første kampe, men det er ikke sket. Derfor har Bo Henriksen altså fået sparket blot fire kampe inde i sæsonen.

- Det havde været mere naturligt at gøre det i sommerferien, men vi troede på, at vi med det, vi havde i støbeskeen, ville se mere udvikling. Det har vi ikke set, siger Claus Steinlein.

Han afviser, at det var en fejl at ansætte Bo Henriksen.

- Men det var ikke det optimale match. Ellers havde vi ikke siddet her, siger Claus Steinlein.

Nu indledes et stykke arbejde, hvor FC Midtjylland skal finde sin nye træner. Klubben har ikke sonderet terrænet før nu, så der kommer til at gå noget tid med at finde den rigtige træner, fortæller sportschef Svend Graversen.

Indtil da er Henrik Jensen sat ind som midlertidig afløser for Bo Henriksen. Henrik Jensen har hidtil været assistenttræner og fortsætter samarbejdet med den eksisterende stab.

- Det er vi trygge i. De kommer til at køre videre og lægge på, siger Svend Graversen.

Sportschefen vil ikke sætte ord på, hvad det er for en type træner, man nu kommer til at sigte efter. Men FCM vil gerne rykke fra sin øjeblikkelige plads som nummer 87 på Det Europæiske Fodboldforbunds koefficientliste og ind i top-50.

- Det er en træner, der kan tage os det stykke. Helt præcist hvad det er for nogle egenskaber, en ny træner skal besidde, skal vi tale om, siger Svend Graversen.

Sportschefen understreger, at det ikke spiller en rolle, om den nye træner er dansker eller ej, så længe han kan tale engelsk.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.