FCM fryder sig over avancement til pokalfinalen

Der er glæde at spore i FC Midtjylland, efter holdet onsdag spillede sig videre til pokalfinalen.

Der var stor jubel i Herning efter slutfløjtet i den anden pokalsemifinale mod Vejle. <i>Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix</i>

Der var stor jubel i Herning efter slutfløjtet i den anden pokalsemifinale mod Vejle. Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, fryder sig over, at det onsdag aften lykkedes midtjyderne at booke billet til pokalfinalen på Brøndby Stadion 26. maj.

Finalepladsen blev sikret ved at vinde 3-1 hjemme over Vejle Boldklub i den anden semifinale mellem holdene. For en uge siden vandt FCM med 1-0 i Vejle og går derfor videre med samlet 4-1.

- Vi er sindssygt glade. Det er fedt at være i finalen, og det betyder sindssygt meget at kunne vinde et trofæ.

- Vi lever og ånder for at få lov til at spille den slags kampe, fordi der ikke findes noget sjovere.

- Det er den største klubkamp på dansk grund, og det fedeste på året er at spille den kamp. Jeg har aldrig prøvet det selv, men det er kæmpestort at stå i den, lyder det fra Bo Henriksen.

FCM-anfører Erik Sviatchenko var også en yderst tilfreds herre efter returkampen mod Vejle. Han påpeger dog, at det ikke bliver en nem kamp, der venter forude.

- Det betyder rigtig meget. Det er vores jagt for at få mere ind i pokalskabet. For få år siden var der ikke meget, men nu er der en del.

- I takt med at vi vokser som klub, skal vi være i de her finaler, og det er stort for en klub, der ikke er ældre, end vi er.

- Nu står vi i finalen, så selvfølgelig skal vi vinde den. Der venter en svær finale, men det er noget, vi ser frem til, og det bliver fedt, siger Erik Sviatchenko.

Midtjydernes modstander bliver fundet torsdag, når OB og Sønderjyske mødes i Odense. Holdenes første indbyrdes møde endte 2-1 til fynboerne.

I Vejle-lejren er cheftræner Ivan Prelec skuffet over resultatet, men han er samtidig stolt over sit holds indsats.

- Det er en skuffelse, hver gang vi taber, men det er lettere at fordøje resultatet i forhold til måden, vi tabte på.

- Jeg ved, at vores spillerne gav alt, hvad de havde i sig, og derfor kan jeg ikke være skuffet over dem.

- Jeg kan kun være skuffet over, at vi ikke var bedre til at udnytte vores chancer for at få kampen til at blive mere spændende, siger Vejle-træneren.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.