FCM-profiler ser frem mod ekstremt vigtig pokalfinale

FCM er tilfreds med superligasæsonen, men en triumf i pokalfinalen er meget vigtig for holdets profiler.

Anders Dreyer forlader snart Herning. <i>Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix</i>

Anders Dreyer forlader snart Herning. Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

FC Midtjylland måtte trods en 3-2-sejr over Randers i sidste spillerunde nøjes med sølvmedaljer i denne sæson af Superligaen.

Klubbens jagt på trofæer er dog ikke slut endnu, da holdet på torsdag møder OB i finalen af Sydbank Pokalen.

En sejr i pokalturneringen vil for FC Midtjylland-profilen Daniel Høegh være en stor bedrift, fortæller han efter sejren mod Randers.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi slår OB. Jeg er meget stolt af, at holdet har balanceret så godt mellem turneringerne, og at vi har været med til sidste ende både i pokalen og i Superligaen.

- Men når alt kommer til alt, så gider jeg slet ikke at tænke, hvis vi nu ikke får en sejr, for det skal vi simpelthen, siger den rutinerede centerback.

Daniel Høegh måtte udgå i pausen i kampen mod Randers, men forsvarsspilleren melder ud, at der er intet, der holder ham ude af den sæsondefinerende kamp.

- Jeg spiller gerne med et halvt ben, hvis det er det, der skal til. Man tømmer tanken, når det er sæsonens sidste kamp, og at det så tilmed er pokalfinalen, så er der jo absolut ingen undskyldninger, siger Daniel Høegh.

Anders Dreyers vendte for nylig tilbage til FC Midtjylland for en stund, efter at have fået sin kontrakt med russiske Rubin Kazan midlertidigt suspenderet på grund af krigen i Ukraine. Offensivprofilen står til at forlade Herning igen snart.

Derfor ser Dreyer en mulig pokaltriumf som en flot afsked.

- Det ville være kæmpestort for mig, hvis vi vinder pokalen. Jeg har aldrig selv stået i en pokalfinale før. Nu hvor jeg har vundet Superligaen med FC Midtjylland, så ville det være en stor bedrift at tage pokalen med til heden.

- Det er jo blevet sådan, at man her i FC Midtjylland har en forventning om, at vi vinder pokalen hvert år, så jeg håber og tror, at vi hiver den hjem, siger Anders Dreyer.

FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, er også stolt af holdets sæson, hvor det er blevet til avancement i Europa, sølvmedaljer og en mulig pokaltriumf.

- Det er enormt befriende at være i en klub, hvor der er så høje forventninger, at folk kan tillade sig at være skuffet, selv om vi slutter i top-2, står i en pokalfinale og har spillet europæisk gruppespil. Det siger noget om, hvor store skridt klubben har taget i de seneste år.

- Men vi skal sørge for at gå ud til kampen mod OB og vise, hvor gode vi er. Vi skal glæde os helt vildt over det, for finaler er store oplevelser i en fodboldkarriere, både for spillere og for fans, siger Bo Henriksen.

FC Midtjylland har en gang før vundet den danske pokalfinale. Det skete i 2019, hvor holdet besejrede Brøndby efter straffesparkskonkurrence.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.