FCN-træner vil i top-6 efter åbningssejr i Odense

FC Nordsjælland åbnede sæsonen med en 2-0 sejr mod OB og sigter efter en plads blandt de bedste seks hold.

FC Nordsjælland har holdt nogenlunde sammen på sit hold, og Flemming Pedersen sigter efter en placering i top-6. <i>Claus Fisker/Ritzau Scanpix</i>

FC Nordsjælland har holdt nogenlunde sammen på sit hold, og Flemming Pedersen sigter efter en placering i top-6. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland vandt mandag aften 2-0 over OB.

Flemming Pedersens mandskab fører dermed Superligaen efter første spillerunde, og cheftræneren har da også ambitioner om en forbedring af sidste sæson, hvor det blev til en niendeplads.

- Top-6 er målet. Det er det altid i FCN. Historisk har det vist sig, at vi er et top-6 hold i dansk fodbold. Det har vi været i de sidste 10-15 år.

FCN er i de seneste 12 sæsoner sluttet 10 gange i top-6.

Det er denne sommer indtil videre lykkes at holde på de fleste stamspillere. Simon Adingra og Magnus Kofod er de eneste stamspillere, der har forladt truppen, og det giver grund til optimisme, mener Flemming Pedersen.

- Der er kun to stamspillere, der har forladt os. Normalt er der tre eller fire stamspillere fra start 11'eren, som forlader os om sommeren, men i denne sæson er det kun Simon Adingra og Magnus Kofod.

Klubben har forlænget lejeaftalen med midtbanespiller Mads Bidstrup, der også tilbragte forårssæsonen i FCN, så den gælder for hele den nye sæson. En aftale, der glæder Bidstrup, som ser frem til at fortsætte sin udvikling.

- Jeg følte mig godt tilpas det første halve år. Alle trænere, spillere og folk omkring klubben har hjulpet mig til at blive en bedre fodboldspiller.

- Et af de punkter, jeg skulle arbejde på, har været mit spil med bolden. Det er noget, som FC Nordsjælland gør sig meget i, så derfor var det et oplagt valg for min udvikling, siger Brentford-ejede Bidstrup.

Bidstrups holdkammerat Erik Marxen var inden sæsonen rap i replikken, da han drillede ham med at score for få mål. Et punkt, som Bidstrup arbejder på at forbedre.

- Marxen har ret i, at jeg ikke scorer nok mål. Jeg har talt med både trænere og ledelsen om at blive farligere foran feltet. Det skal jeg blive bedre til, hvis jeg skal blive mere interessant som spiller.

FC Nordsjællands næste opgave er på søndag, hvor de gæster Brøndby på Brøndby Stadion.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.