Ferguson talte Ronaldo fra skifte til Manchester City

Sagaen om Cristiano Ronaldo fortsætter, efter at en ny bid af et langt interview blev offentliggjort onsdag.

Manchester Uniteds stjernespiller Cristiano Ronaldo var tæt på at havne i byens rivaliserende klub for lidt over et års tid siden. <i>Carl Recine/Reuters</i>

Manchester Uniteds stjernespiller Cristiano Ronaldo var tæt på at havne i byens rivaliserende klub for lidt over et års tid siden. Carl Recine/Reuters

Cristiano Ronaldo afslører, at han var tæt på at skifte fra Juventus til Manchester City i sommeren 2021.

Men det endte i stedet med et skifte til Manchester United, og det var især grundet Alex Ferguson, som portugiseren tidligere i karrieren havde som manager i klubben.

Det fremgår af et klip fra et interview med journalisten Piers Morgan hos TalkTV, som blev offentliggjort onsdag.

- Ærligt talt var det tæt på. Det var noget, de talte meget om. Pep Guardiola (Manchester Citys manager, red.) sagde for to uger siden, at de ihærdigt prøvede at få mig.

- Men som du kender min historie med Manchester United, så er det mit hjerte, mine følelser. Det gjorde forskellen sammen med Sir Alex Ferguson, siger Ronaldo.

Den legendariske skotske træner hjalp Ronaldo til at træffe beslutningen om at skifte til United, hvor portugiseren også var i årene fra 2003 til 2009.

- Jeg mener, at han var nøglen. Det gjorde forskellen i det øjeblik. Jeg kan ikke sige, at Manchester City ikke var tæt på at få mig.

- Men jeg talte med Ferguson. Han sagde til mig, at det var umuligt for mig at tage til Manchester City, husker Ronaldo, som sagde ok til sin tidligere boss.

Onsdagens Ronaldo-klip kommer ovenpå en række andre uddrag fra interviewet, hvor han kritiserer Manchester United og manager Erik ten Hag.

Ronaldo mener, at United har forrådt ham og forsøgt at tvinge ham ud af klubben.

United har ikke svaret på påstandene, men klubben har oplyst, at den vil forholde sig til interviewet på et senere tidspunkt, når alle fakta er lagt på bordet.

Lige nu er Ronaldo samlet med det portugisiske fodboldlandshold til VM i Qatar, som indledes på søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.