Fifa er klar til at streame fodboldkampe og dokumentarer

Fra slutningen af 2022 vil fodboldfans kunne se 40.000 direkte kampe om året på ny streamingtjeneste.

En udsendelse om fodboldikonet Ronaldinho er noget af det første, som brugerne af Fifa+ kan se frem til (Arkivfoto). <i>Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix</i>

En udsendelse om fodboldikonet Ronaldinho er noget af det første, som brugerne af Fifa+ kan se frem til (Arkivfoto). Philippe Desmazes/Ritzau Scanpix

Fifa er gået ind i streamingbranchen med en ny tjeneste, hvor man blandt andet kan finde fodboldkampe og dokumentarer.

Tirsdag meddeler verdensforbundet på sin hjemmeside, at det har lanceret streamingtjenesten Fifa+, der er finansieret af reklamer og gratis for brugere.

Her vil fodboldfans blandt andet kunne dykke ned i arkivet og se samtlige VM-kampe, der nogensinde er optaget på kamera, og der vil også være adskillige dokumentarfilm med fodboldindhold.

Fra slutningen af 2022 vil man på Fifa+ kunne se omkring 40.000 livekampe om året fra 100 forskellige lande, heriblandt 11.000 kampe med kvindehold.

- Fifa+ repræsenterer næste skridt i vores vision om at gøre fodbolden global og inkluderende. Det understreger Fifas kerneopgave, som er at udvide og udvikle fodbold globalt, siger Fifa-præsident Gianni Infantino til forbundets hjemmeside.

- Projektet repræsenterer et skifte i kulturen, da forskellige typer fodboldfans ønsker at blive en del af og udforske den verdensomspændende sport. Det har været en fundamental del af min Vision 2020-2023.

- Det vil øge tempoet i demokratiseringen af fodbold, og vi er glade for at dele det med fansene, lyder det fra Infantino.

Som noget af det første gør Fifa udsendelser om Ronaldinho, Dani Alves, Ronaldo, Romelu Lukaku, Lucy Bronze og Carli Lloyd tilgængelige.

Brugere vil også kunne finde data fra 400 turneringer for mænd og 65 for kvinder, mens der vil være daglige nyhedsopdateringer om den populære sport.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.