Fifa-præsident: Kvinde-VM bliver uden saudisk sponsor

Kvinde-VM i Australien og New Zealand bliver uden saudisk sponsor, lyder det fra Fifas præsident.

Fifa-præsident Gianni Infantino ryster på hovedet af de kritiske røster, der var nervøse for, at sommerens kvinde-VM fik en saudisk sponsor. <i>Simon Maina/Ritzau Scanpix</i>

Fifa-præsident Gianni Infantino ryster på hovedet af de kritiske røster, der var nervøse for, at sommerens kvinde-VM fik en saudisk sponsor. Simon Maina/Ritzau Scanpix

Fodboldkvindernes VM i Australien og New Zealand til sommer får ikke en saudiarabisk sponsor.

Det fastslår Gianni Infantino, præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), torsdag i forbindelse med kongressen i Rwanda.

Infantino vil dog ikke udelukke kommercielle muligheder i fremtiden for Saudi-Arabien i kvindefodbold.

I de seneste uger har den statsejede turistorganisation Visit Saudi været nævnt som mulig sponsor ved den udvidede slutrunde for kvinder. Det har medført skarp kritik fra flere sider.

Blandt andet har de to arrangører anført af det australske fodboldforbund lagt afstand til den mulige saudiske sponsor.

Andre ledende figurer i kvindefodbold har også ytret sig kritisk. Blandt andre den amerikanske stjernespiller Alex Morgan.

Infantino afviser kritikken og mener ikke, den burde være rejst i første omgang, da der aldrig har været en aftale med den saudiske sponsor.

- Der var diskussioner med Visit Saudi, men i sidste ende førte det ikke til en kontrakt. Så det har været en storm i et glas vand, mener Infantino.

- Når det er sagt, så er Fifa en organisation med 211 medlemslande. Der er intet galt i at tage imod sponsorater fra Saudi-Arabien, Kina, USA, Brasilien eller Indien, siger han.

Infantino langer desuden ud efter kritikerne, som ifølge Fifa-præsidenten ignorerer, at der allerede eksisterer et kommercielt samarbejde mellem firmaer i Australien og Saudi-Arabien.

- Når det kommer til Australien, har landet handelsaftaler med Saudi-Arabien til en værdi af 1,5 milliarder dollar. Men det er åbenbart ikke et problem?

- Der findes en dobbeltmoral, som jeg virkelig ikke forstår. Det her bør dog slet ikke være et tema, for der er ikke en kontrakt.

- Men selvfølgelig vil vi gerne se på, hvordan vi kan involvere saudiske sponsorer, og dem fra Qatar, i kvindefodbold generelt, siger Infantino.

James Johnson, der er chef i det australske fodboldforbund, er lettet over, at der nu er klarhed over situationen.

- Vi hilser afklaringen fra Fifa vedrørende Visit Saudi velkommen. Ligestilling, mangfoldighed og inklusion er virkelig noget, vi støtter i Football Australia.

- Vi vil fortsat kæmpe hårdt med Fifa for at sikre, at kvindernes VM er formet i det lys, siger James Johnson.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.