Finaleseedet ester ryger ud af Wimbledon med et brag

Det blev kun til to kampe for andenseedede Anett Kontaveit ved Wimbledon, som tabte til en tysker onsdag.

Jule Niemeier (til venstre) overraskede og besejrede verdens nummer tre, Anett Kontaveit, i anden runde ved Wimbledon. <i>Toby Melville/Reuters</i>

Jule Niemeier (til venstre) overraskede og besejrede verdens nummer tre, Anett Kontaveit, i anden runde ved Wimbledon. Toby Melville/Reuters

Anett Kontaveit var seedet til at nå hele vejen til finalen ved grand slam-turneringen Wimbledon.

Men det blev spoleret allerede i kamp nummer to for den andenseedede ester. Onsdag tabte hun 4-6, 0-6 til Jule Niemeier, der er nummer 97 i verden.

Den 22-årige tyske Wimbledondebutant udraderede 26-årige Kontaveit på lidt under en times spil i onsdagens kamp i anden runde.

Niemeier servede hårdt og leverede solide slag fra baglinjen, mens Kontaveit langsomt mistede modet i løbet af tenniskampen.

Kontaveit hamrede ganske sigende en bold i nettet på den første matchbold til tyskeren, som dermed ydmygede sin modstander med et såkaldt æg i andet sæt. Det hedder det i tennissprog, når en spiller vinder med 6-0 i partier.

Det var første gang, at Niemeier mødte en spiller fra top-10 i verden, og det var dermed karrierens største enkeltstående sejr.

Tidligere har tyskeren tre gange mødt spillere fra top-20 og tvunget kampene ud i tre sæt. Men uden at vinde.

Kontaveit, der har været ramt af efterveerne fra coronavirus i de seneste to måneder, fandt aldrig rytmen, og verdenstreeren er nu ude af turneringen.

Senere onsdag røg det store hjemmebanehåb Emma Raducanu ud. Teenageren, der chokerede tennisverdenen ved at vinde US Open sidste år, tabte i to sæt med 3-6, 3-6 til franske Caroline Garcia.

Onsdag aften gik andenseedede Ons Jabeur samt femteseedede Maria Sakkari videre i sikker stil. Begge tog sejre i to sæt.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.