Flemming Pedersen: Nedrykning har aldrig været et tema

Flemming Pedersen har trods lang sejrstørke aldrig været bekymret for en potentiel nedrykning.

FC Nordsjællands spillere havde uvant meget at juble over mandag aften. <i>Bo Amstrup/Ritzau Scanpix</i>

FC Nordsjællands spillere havde uvant meget at juble over mandag aften. Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FC Nordsjælland-træner Flemming Pedersen har på intet tidspunkt været nervøs for, at hans mandskab kunne rykke ud af Superligaen, selv om klubben frem til mandag aften ikke havde vundet i Superligaen siden august.

Den statistik lavede en 3-2-sejr ude over AGF om på. Dermed har FC Nordsjælland nu syv point ned til nedrykningsstregen inden sæsonens sidste 12 spillerunder.

- Jeg har aldrig været bekymret for nedrykning, og jeg er heller ikke bange for det, men jeg har altid haft respekt for det. Det skal man som klub altid have, når man er en del af nedrykningsspillet, og det skal vi jo være for første gang efter den nye struktur.

- Det tager vi selvfølgelig konstruktivt og kigger det i øjnene. Sådan er det. Men vi vil forsøge at holde fast i os selv, siger Flemming Pedersen.

Selv om FC Nordsjælland har haft svært ved at finde formen, er Flemming Pedersen overbevist om, at holdet alligevel besidder nok kvalitet til at komme i top-6.

- Det spillermateriale, vi har nu, er godt nok til at komme i top-6, og så ved jeg godt, at det ikke kommer til at ske i denne sæson, men så kigger vi selvfølgelig videre, siger Flemming Pedersen.

I januars transfervindue var Farum-klubben meget aktiv og hentede blandt andre Erik Marxen i Randers og lejede Mads Bidstrup i den engelske klub Brentford.

Begge startede inde i mandagens opgør mod AGF, og ifølge Flemming Pedersen har klubben været nødsaget til at hente spillere ind udefra for at højne niveauet hos de mange egenudviklede spillere, som udgør størstedelen af klubbens trup.

- Jeg vil meget gerne understrege, at vi har samme tro på vores akademier. De vil kun blive endnu stærkere i fremtiden, men vi har kunnet se, at de spillere, vi har fra egne akademier, har haft brug for et løft.

- Vi har været nødsaget til at investere i primært unge spillere udefra for at gøre vores egne akademispillere endnu bedre. Det skulle gerne gøre, at vi kan bide skeer med de lidt større klubber i Superligaen, siger cheftræneren.

I sommeren 2021 solgte FC Nordsjælland den ghanesiske stjernespiller Kamaldeen Sulemana til franske Rennes i en rekordstor handel.

Selv om holdet mistede en smule x-faktor som følge af afskeden med midtbanespilleren, er Flemming Pedersen overbevist om, at han har andre spillere til rådighed, der er i stand til at vise nogen af de samme kampafgørende evner.

- Man vil altid gerne have x-faktor, og der er ingen tvivl om, at de spillere vi har på holdet lige nu nok skal vise noget x-faktor, når først de bliver spillet bedre sammen, siger Flemming Pedersen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.