Flere engelske klubber genindfører ståpladser

Efter et vellykket pilotprojekt tilslutter tre engelske topklubber sig sektioner med stående fans.

Brentfords fans er blandt dem, som kan se frem til igen at kunne stå op i en afgrænset område på stadion. (Arkivfoto) <i>Andrew Boyers/Ritzau Scanpix</i>

Brentfords fans er blandt dem, som kan se frem til igen at kunne stå op i en afgrænset område på stadion. (Arkivfoto) Andrew Boyers/Ritzau Scanpix

Fem britiske topklubber har med succes gennemført et pilotprojekt, hvor fans i afgrænsede dele af stadion fik tilladelse til at stå op, som man kender det fra fansektionerne på danske og andre stadioner.

Derfor er den britiske regering klar til at udvide ordningen, og tre klubber tilføjes, bekræfter regeringen mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er danskerklubben Brentford samt Wolverhampton og Queens Park Rangers, der indlemmes i ordningen. Chelsea, Manchester City, Manchester United, Tottenham og Cardiff City var de fem oprindelige klubber i projektet.

Ståpladser blev forbudt i engelsk fodbold efter tragedien på Hillsborough Stadion i 1989, hvor 97 Liverpool-fans mistede livet, da de blev mast ihjel mod et hegn på en overfyldt tribune.

- Fansene har længe efterspurgt at få dem (ståpladser, red.) tilbage, og vi har arbejdet tæt sammen med fangrupper samt familierne berørt af katastrofen på Hillsborough, siger den britiske sportsminister Nigel Huddleston ifølge Reuters.

- Baseret på hvad jeg har oplevet, og hvad vi har lært gennem pilotprojektet, så giver "sikre ståpladser" en elektriske atmosfære på vores fodboldstadioner.

Det er både hjemmeholdets og udeholdets fans, som får en sektion med ståpladser under ordningen.

Det forventes, at flere stadioner inden længe vil blive føjet til listen over klubber, som igen kan tilbyde en sektion med ståpladser, der er underlagt klare restriktioner.

Eksempelvis må der kun være én fan per plads ligesom det naturligvis gælder siddepladser, videoovervågningen af pladserne øges, og vagterne på stadion har fået efteruddannelse i at håndtere de stående tilskuere.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden