Fornem stime giver selvtillid med skepsis i Brøndby

Brøndbys flotte sejrsstime giver selvtillid til truppen og træneren, der dog forholder sig ydmyge.

Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen holder fødderne solidt plantet i jorden, selv om klubben har vundet otte kampe i streg. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen holder fødderne solidt plantet i jorden, selv om klubben har vundet otte kampe i streg. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Med mandagens 1-0-sejr over Sønderjyske byggede Brøndby videre på den fornemme sejrsstime, der strækker sig tilbage til midten af oktober.

Her tog de blågule en 3-2-sejr over Vejle Boldklub, og det markerede altså starten på den stime, der nu tæller otte ligasejre i træk.

I Brøndby er der ingen tvivl om, at den fornemme stime har en betydning, men klubbens cheftræner, Niels Frederiksen, lader sig ikke rive med.

- Det giver selvfølgelig en masse tro og selvtillid til spillerne, som også tror på, at hvis der er lidt modgang hist og pist, kan man overkomme det.

- Jeg vil dog sige, at det har været og er stadigvæk meget tætte kampe. Det er vel syv ud af otte kampe, som er vundet med ét mål, siger han.

Forsvarsspilleren Sigurd Rosted forklarer, at det giver et ekstra boost til selvtilliden, at det går så godt for tiden.

- Det er ekstremt dejligt at være inde i den her sejrsstime, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at den fortsætter, siger han.

- Det betyder selvfølgelig meget. Det gør, at man har en stor tro på sejren, inden man går på banen. Det har man altid, men det giver et selvtillidsboost, at vi er inde i den her stime, lyder det fra stopperen.

Brøndby holder allerede rekorden for flest vundne superligakampe i træk. De blågule satte den tilbage i 1997/98-sæsonen med 12 sejre i streg.

Muligheden for at tangere eller slå den rekord er dog ikke noget, der fylder hos det nuværende Brøndby-mandskab.

Det fortæller wingbacken Kevin Mensah.

- Det er ikke noget, vi taler om. Vi ved, at der er mange, mange kampe, og det bliver afgjort på marginaler. Det så vi også mod Sønderjyske.

- Vi er nødt til at tage den her kliché-tilgang med én kamp ad gangen. Når de resterende kampe så er spillet, må vi se på, hvor vi ligger, siger han.

Brøndbys næste superligamodstander er særdeles formstærke Silkeborg, som venter på søndag.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.