Frans Nielsen melder sig klar til VM i ishockey

Frans Nielsen vil slutte ishockeykarrieren af med VM, når slutspillet i den bedste tyske række er overstået.

Frans Nielsen (til højre) ses her i aktion for Eisbären Berlin, som onsdag kan vinde det tyske mesterskab. (Arkivfoto). <i>Andreas Gora/Ritzau Scanpix</i>

Frans Nielsen (til højre) ses her i aktion for Eisbären Berlin, som onsdag kan vinde det tyske mesterskab. (Arkivfoto). Andreas Gora/Ritzau Scanpix

Frans Nielsen spillede sit første VM for 20 år siden, og nu melder ishockeyveteranen sig klar til at deltage i endnu en slutrunde. Det bliver den sidste.

Lige nu er 38-årige Frans Nielsen i gang med sin sidste sæson, og han spiller i disse dage finaleserie i den bedste tyske række for Eisbären Berlin.

Når den serie er overstået, er planen at støde til landsholdet ved VM.

- Det er min sidste sæson, og jeg har altid synes, at det har været fedt at være med landsholdet, så det kunne være stort at slutte karrieren i den trøje, siger Frans Nielsen til TV2 Sport.

Eisbären Berlin fører lige nu finaleserien med 2-1 i kampe, og Frans Nielsen kan onsdag med endnu en sejr over EHC Red Bull München kalde sig tysk mester. Der spilles bedst af fem kampe.

At slutte karrieren i kamp for det danske landshold er noget, Frans Nielsen har haft et ønske om i længere tid.

- Landsholdet har altid været en vigtig del af min karriere. Og VM har været en turnering, hvor jeg har målt mig op mod NHL-spillere, hvor jeg, da jeg spillede i Europa, kunne finde ud af, hvor langt jeg var fra de bedste.

- Så det er fedt, at jeg kan slutte på den måde, siger Frans Nielsen, der er noteret for 949 kampe i NHL.

Frans Nielsen var den første dansker, der fik istid i NHL. Det skete i 2007, da han tørnede ud for New York Islanders.

Frans Nielsen har spillet 925 grundspilskampe og 24 slutspilskampe i 15 sæsoner i NHL. Han står noteret for 171 scoringer og 312 assister.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.