Frans Nielsen vinder guld i karrierens sidste klubkamp

Ishockeyveteranens klubkarriere fik en perfekt afslutning, da han sammen med Eisbären Berlin blev tysk mester.

Frans Nielsen (til højre) blev noteret for et mål og en assist i kampen, der endegyldigt gjorde Eisbären Berlin til mester. (Arkivfoto). <i>Andreas Gora/Ritzau Scanpix</i>

Frans Nielsen (til højre) blev noteret for et mål og en assist i kampen, der endegyldigt gjorde Eisbären Berlin til mester. (Arkivfoto). Andreas Gora/Ritzau Scanpix

Frans Nielsens lange og succesfulde klubkarriere i international ishockey slutter med et højdepunkt.

Sammen med Eisbären Berlin sikrede den danske veteran sig onsdag aften det tyske mesterskab med en udesejr på hele 5-0 over Red Bull München.

Dermed nåede hovedstadsklubben op på de påkrævede tre sejre i finaleserien, som sluttede 3-1.

38-årige Nielsen stod for det ene af berlinernes fem mål - i øvrigt med landsholdskollegaen Nicholas B. Jensen som en af assistenterne.

I det hele taget har Frans Nielsen været en vigtig figur for sit hold i den hårde finaleserie, hvor holdene har været ude i fire kampe på seks dage.

Det var ham, der i søndags afgjorde en maratonkamp i de to holds seneste møde i München. Ved den lejlighed scorede Nielsen sejrsmålet efter 24 minutters overtid.

Frans Nielsen meddelte tidligere på året, at denne sæson bliver hans sidste som aktiv ishockeyspiller.

Han afsluttede sidste år en 15 år lang NHL-karriere med i alt 949 kampe og tog et sidste år i europæisk ishockey.

Det tyske guld er hans anden nationale mesterskabstitel i karrieren. Den første vandt han i 2001 med barndomsklubben Herning Blue Fox i sin første sæson i seniorishockey.

Helt slut er karrieren dog ikke. Når guldfesten i Berlin er overstået, slutter han sig til det danske landshold, der i næste uge tager hul på VM i Finland. Det bliver Frans Nielsens tiende VM-turnering.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.