Fransk ministerium mødes for at undgå gentagelse af CL-kaos

Frankrigs regering skal se på fremtidige forbedringer efter kaos foran stadion til Champions League-finalen.

Politiet brugte tåregas og peberspray på fodboldfans uden for stadionet i Paris, hvor der lørdag blev spillet Champions League-finale. <i>Reuters/Reuters</i>

Politiet brugte tåregas og peberspray på fodboldfans uden for stadionet i Paris, hvor der lørdag blev spillet Champions League-finale. Reuters/Reuters

Frankrigs sportsministerium har mandag indkaldt til et møde i kølvandet på lørdagens kaos ved Champions League-finalen i Paris.

Frankrigs sportsminister, Amelie Oudea-Castera, siger, at myndighederne ønsker at finde årsagen til kaosset, så lignende problemer kan undgås i fremtiden.

Lørdag opstod der trængsel og uro foran det franske nationalstadion Stade de France før finalen mellem Liverpool og Real Madrid.

Politiet brugte tåregas og peberspray mod fodboldfans uden for arenaen, mens andre fans formåede at hoppe over hegnet til stadionet.

Tumulten førte til, at kampen måtte udsættes med 36 minutter.

Scenerne foran stadionet i Paris har rejst spørgsmål om, hvorvidt Frankrig er ordentligt rustet til at være vært for store sportsbegivenheder.

Paris er vært, når OL i 2024 løber af stablen. Der bliver også spillet Rugby World Cup i Frankrig i 2023.

Den franske sportsminister beklager søndag over for de tilhængere, der havde billetter til finalen, men som ikke kunne komme ind og se kampen på grund af problemerne ved stadion.

- Prioriteten er nu at identificere, hvad der gik galt, så hændelser som denne ikke sker igen ved vores fremtidige store internationale begivenheder, siger sportsminister Amelie Oudea-Castera.

Ud over sportsministeriet deltager Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), franske fodboldchefer og repræsenter fra politiet i mandagens møde.

Ifølge Uefa skyldtes lørdagens kaos, at tusindvis af personer uden billet forsøgte at komme ind til kampen.

Kritikere af den franske regering har dog påpeget, at tumulten er symptomatisk for et større problem i Frankrig med forberedelserne af store begivenheder.

Liverpool har sagt, at klubben er meget skuffet over den behandling, tilhængerne blev udsat for. Derfor har storklubben anmodet om en formel undersøgelse af årsagerne.

Frankrigs indenrigsministerium har oplyst, at i alt 105 personer er blevet anholdt i forbindelse med lørdagens finale. 39 af dem er blevet varetægtsfængslet.

/ritzau/AFP

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.