Fransk verdensmester er klar til VM-forsvar trods styrt

Julian Alaphilippe, der har haft et forfærdeligt 2022, er klar til at jagte sit tredje VM-guld på stribe.

Julian Alaphilippe har ikke haft meget at glæde sig over i 2022, hvor han flere gange er styrtet. VM kan dog redde sæsonen. (Arkivfoto). <i>John Thys/Ritzau Scanpix</i>

Julian Alaphilippe har ikke haft meget at glæde sig over i 2022, hvor han flere gange er styrtet. VM kan dog redde sæsonen. (Arkivfoto). John Thys/Ritzau Scanpix

Den franske cykelstjerne Julian Alaphilippe er klar til at jagte det perfekte VM-hattrick på landevej.

30-årige Alaphilippe, der vandt VM-linjeløbet i 2020 og 2021, er således udtaget til det franske hold, der rejser til VM i Australien.

Quick-Step-rytteren har været tvivlsom, efter at han udgik af Vuelta a España med en skadet skulder som følge af et styrt på 11. etape 31. august.

Alaphilippe har i det hele taget haft en meget uheldig sæson. Et styrt i Strade Bianche i begyndelsen af marts blev fulgt op af, at han missede Milano-Sanremo på grund af bronkitis. Derefter gik han også glip af Flandern Rundt.

Han var knap nok tilbage på cyklen, før han kolliderede med et træ under Liège-Bastogne-Liège og blev skadet i en længere periode.

Han blev derefter forbigået, da Quick-Step udtog ryttere til Tour de France, og senere på sommeren blev han så ramt af coronavirus.

Og rædselsåret fortsatte altså under Vueltaen.

- Han har set flere hospitaler end løb, har holdchef Patrick Lefevere udtalt undervejs.

En række bookmakere har Alaphilippe som femtefavorit til VM. De største favoritter til guldet er sloveneren Tadej Pogacar (UAE) og belgieren Wout van Aert (Jumbo-Visma).

Frankrig stiller med ni ryttere i VM-linjeløbet, der køres 25. september.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.