Frederik Løchte gør comeback med manér i Davis Cup

Elmer Møller sikrede i sidste ende Danmarks oprykningschance efter Frederik Løchtes karrierecomeback.

Frederik Løchte Nielsen havde egentlig indstillet karrieren, men gjorde comeback i Davis Cup-regi søndag aften dansk tid. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Frederik Løchte Nielsen havde egentlig indstillet karrieren, men gjorde comeback i Davis Cup-regi søndag aften dansk tid. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I begyndelsen af året annoncerede Frederik Løchte Nielsen sit karrierestop, men helt færdig var han alligevel ikke.

Søndag aften dansk tid gjorde han således comeback på tennisbanen i Danmarks Davis Cup-kamp mod El Salvador. Og det var med bravur.

Egentlig skulle Johannes Ingildsen have spillet sammen med Christian Sigsgaard i søndagens double, men Davis Cup-kaptajn Løchte skiftede sig selv ind og overtog Sigsgaards plads på banen.

Ifølge Dansk Tennis Forbunds kanaler var det helt efter planen, og indskiftningen gav pote. Frederik Løchte Nielsen og Johannes Ingildsen vandt således doublen med 2-6, 6-4, 6-2.

Duoen var ellers oppe imod verdens sjettebedste doublespiller, Marcelo Arévalo, og Luis Miralles.

Efter et overbevisende første sæt så det da også ud til, at Arévalo og Miralles skulle snuppe sejren, men i andet sæt trådte den danske duo i karakter.

Et enkelt servegennembrud var nok til at knække salvadoranerne, som i tredje sæt blev knækket af to danske servegennembrud.

Frederik Løchte Nielsens vellykkede comeback betød, at Danmark kom foran med 2-1 Davis Cup-kampen i El Salvador.

Senere på aftenen løb Christian Sigsgaard dog ind i et nederlag til Marcelo Arévalo i den tredje single. Danskeren tabte 6-3, 2-6, 1-6.

Dermed stod det 2-2 i kampe, og opgøret skulle afgøres i singlen mellem 19-årige Elmer Møller og 16-årige César Cruz.

Det viste sig dog ikke som den store udfordring for den danske teenager. Den 16-årige salvadoraner blev knækket i to sæt med cifrene 6-1, 6-0.

Frederik Løchte var fuld af lovprisende ord om den unge dansker efter kampen, som han kaldte en "fantastisk solid præstation".

- Først og fremmest gjorde han alt det, som vi havde aftalt.

- Og så mod en måske ikke lige så stærk makker, som han bare tromlede fuldstændig. Så han gjorde, hvad vi havde aftalt, og ovenikøbet spillede han også godt, siger Frederik Løchte efter kampen mod El Salvador.

Med Møllers sejr over Cruz kan Danmark sætte punktum for opgøret med en 3-2-sejr. Det betyder, at Danmark skal spille med om oprykning i begyndelsen af 2023.

- Det havde været et slag i masken at tabe denne her og spille ned til gruppe 3. Så det betyder selvfølgelig, at vi får endnu en kamp mod et godt hold, som rykker ned fra division 1, siger Frederik Løchte.

Playoff-kampene om en plads i World Group 1 bliver spillet i begyndelsen af februar næste år.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.