Fremad Amager lægger sentimentaliteten til side i Esbjerg

Det er "sørgeligt", at Esbjerg risikerer at rykke ud, mener Peter Løvenkrands, som vil sende vestjyderne ud.

Peter Løvenkrands har stået i spidsen for Fremad Amager siden sommeren 2021. Holdet har kurs mod overlevelse efter en turbulent sæson. (Arkivfoto). <i>Markus Gilliar/Ritzau Scanpix</i>

Peter Løvenkrands har stået i spidsen for Fremad Amager siden sommeren 2021. Holdet har kurs mod overlevelse efter en turbulent sæson. (Arkivfoto). Markus Gilliar/Ritzau Scanpix

For tre år siden vandt Esbjerg bronze i Superligaen. Onsdag aften kan holdet blive sendt ned i 2. division på eget græs.

En sejr til Fremad Amager vil betyde, at vestjyderne ikke længere kan overleve i landets næstbedste række, og det vil være anden nedrykning på tre år.

Før kampen har Esbjerg seks point op til københavnerne på den rigtige side af nedrykningsstregen, og foruden det direkte møde resterer der blot to spillerunder.

En speciel situation, erkender Fremad Amager-træner Peter Løvenkrands, som dog går benhårdt efter at sende esbjergenserne ud.

- Selvfølgelig er det sørgeligt. Jeg håber aldrig, at storklubber som Esbjerg ender i sådan nogle situationer. Men nogle skal rykke ned, og nogle skal blive oppe.

- Når vi ligger i den situation, vi ligger i nu, skal vi fokusere på os selv, og det handler om at vinde en fodboldkamp, siger han.

Mareridtet er kommet faretruende tæt på for Esbjerg, der ikke har vundet en eneste af sine seneste 12 kampe.

Omvendt har Fremad Amager ramt en god stime med to sejre i tre kampe. Amagerkanerne er uden nederlag i fem kampe i streg.

- Der er intet, der er afgjort. Vi skal ud og præstere for at overleve. Ellers er det måske os, der skal ligge og kæmpe for det i de sidste to kampe, siger Peter Løvenkrands.

Man skal ikke længere end et par måneder tilbage, før udsigterne for Fremad Amager var dystre. Holdet lå under stregen i 1. division, og en konkurs truede, da en amerikansk ejerkreds ikke havde flere penge til klubben.

Men i slutningen af marts overtog energiselskabet Velkommen A/S ejerskabet, og det givet klubben og spillerne ro på, mener cheftræneren.

- Det har gjort en kæmpe forskel. Jeg synes også, at man kan se det på resultaterne, siden de har taget over. Den ro, der er kommet på træningsbanen og i kampene, gør, at spillerne kan fokusere på spillet og ikke bekymre sig om, hvad der foregår uden for banen, siger han.

Der gik ikke længe, fra nyheden om redningen var meldt ud, til en historie kom frem i B.T. om selskabets blakkede ry.

Selskabet er tidligere blevet politianmeldt for bedrageri af et konkurrerende selskab, ligesom Forbrugerombudsmanden to gange er gået til politiet efter gentagne klager.

Ejerskiftet førte til, at målmandstræner Jesper Christiansen stoppede i Fremad Amager, men Løvenkrands har ikke oplevet nogen bagside.

- Jeg har altid fokuseret på, hvad der er foran mig i en fodboldklub. Det eneste, jeg har vidst, er, at der er kommet tryghed.

- Selvfølgelig hører man nogle snakke om, at der har været det ene og andet. Men jeg aner intet om det og har ikke set noget til det selv.

- Jeg har været rigtig positiv over, hvad de har gjort for at stabilisere klubben, mig og spillerne, siger han.

Fremad Amager kan redde sig endnu en sæson på næstøverste hylde onsdag klokken 18.30 med en sejr. Foruden Esbjerg vil Jammerbugt i så fald rykke ned.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.