Fridag skal genoplade fodboldlandsholdet

For at sikre fysisk og mental friskhed slipper de fleste landsholdsspillere for at træne onsdag.

Da landsholdet trænede i Helsingør sent tirsdag eftermiddag var det uden størstedelen af profilerne, da de restitutionstrænede indendørs. <i>Keld Navntoft/Ritzau Scanpix</i>

Da landsholdet trænede i Helsingør sent tirsdag eftermiddag var det uden størstedelen af profilerne, da de restitutionstrænede indendørs. Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

De fleste spillere på det danske fodboldlandshold får lov til at skippe træningen onsdag, og i stedet kan de forlade landsholdslejren og være sammen med deres familier eller venner.

En lille gruppe af spillere vil blive bedt om at træne, men har derefter også frit spil til at gøre hvad de vil frem til onsdag aften.

Det siger landstræner Kasper Hjulmand, efter at spillerne er vendt tilbage fra en femdages tur til Frankrig og Østrig, hvor landsholdet slog de respektive hjemmehold med 2-1 i de første to Nations League-gruppekampe.

- Spillerne får fri for at blive så klar som overhovedet muligt. Vi er i gang med et vildt program, vi har rejst meget, vi har siddet fire timer i en lufthavn, vores kamp mod Østrig blev forsinket, så nogen fik ikke sovet bagefter.

- Spillerne får fri, og det er vigtigt, at de gør, hvad de har lyst til. Vi skal bare spise aftensmad sammen, når alle er tilbage. Men indtil da har de fri og kan hygge sig med deres familier.

- Vi har nogle, der lige er blevet fædre, der er alle mulige ting. Det helt rigtige er lige at få hovedet lidt væk fra det hele, siger Hjulmand.

Enkelte skal dog yde lidt mere end andre i løbet af onsdagen.

- Vi prikker nogen på skulderen og siger, at de skal træne, mens det er frit for andre, siger Hjulmand.

Blandt de spillere, der glæder sig til en dag uden træning og andre landsholdsaktiviteter, finder man Jens Stryger Larsen. Han blev far i slutningen af maj, men har stort set ikke været sammen med datteren Holly grundet landsholdspligter.

- Jeg skal hjem og se familien, med det samme vi får fri. Jeg savner dem helt vildt hver eneste dag, og det er rigtig dejligt, at jeg får den mulighed, siger Jens Stryger Larsen, der blev matchvinder i sejren over Østrig.

Det lysner også på fraværsfronten i landsholdslejren.

Andreas Christensen er vendt tilbage til holdtræningen efter også at være blevet far. Samtidig meldes Jonas Wind og Christian Nørgaard i bedring og forventes at træne frem mod fredagens i Parken mod Kroatien.

Landstræner Kasper Hjulmand melder dog fortsat Kasper Dolberg tvivlsom til opgøret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden