Frygtet stigning sender Jakob Fuglsang til Tour-eksamen

Fuglsangs strategi i Tour de France afhænger af, om han kan følge med på La Planche des Belles Filles.

Jakob Fuglsang varmede op til fredagens prøvelser ved at tage på udflugt med Wout van Aert og Quinn Simmons på 6. etape. Danskeren lod sig dog falde tilbage til hovedfeltet med 65 kilometer tilbage. <i>Marco Bertorello/Ritzau Scanpix</i>

Jakob Fuglsang varmede op til fredagens prøvelser ved at tage på udflugt med Wout van Aert og Quinn Simmons på 6. etape. Danskeren lod sig dog falde tilbage til hovedfeltet med 65 kilometer tilbage. Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Skal Jakob Fuglsang gøre et måske sidste forsøg på at køre sig til en topplacering i Tour de France-klassementet?

Eller skal han tabe tid og i stedet satse på udvalgte dage og forsøge endelig at køre sig til den Tour-etapesejr, han har været tæt på flere gange?

Svaret svæver endnu i det uvisse, men det falder muligvis fredag sidst på eftermiddagen.

Hvis den 37-årige dansker må opgive at følge med de bedste på løbets første alvorlige stigning, La Planche des Belles Filles, giver det ingen mening at satse på det samlede regnskab.

- Efter etapen er vi meget klogere på, hvor jeg står, når vi rammer bjergene. Der kommer masser af etaper i de kommende dage, hvor jeg har mulighed for enten at holde mig til i klassementet eller at trække stikket og tabe masser af tid.

- Jeg vil i første omgang forsøge at holde mig fremme. Det bliver et første fingerpeg om, hvem der står hvor, siger Jakob Fuglsang.

La Planche des Belles Filles er med sine "kun" syv kilometer langtfra en af Tourens længste stigninger.

Til gengæld er den voldsomt stejl og med en drilsk grussektion nær toppen.

Umiddelbart er det ikke en type stigning, der passer specielt godt til ryttertyper som Fuglsang, der foretrækker lange og mere jævne opkørsler.

- Det er bestemt ikke et af mine favoritbjerge. Stigningen er lidt mere eksplosiv, end jeg normalt bryder mig om, siger Fuglsang.

Det var på netop La Planche des Belles Filles, at Tadej Pogacar med et brag af en enkeltstart rev førertrøjen af Primoz Roglic på næstsidste etape i 2020.

Året før blev den seneste regulære etape kørt til toppen af den stejle stigning. Her vandt Dylan Teuns en udbryderduel med Giulio Ciccone.

Fuglsang gjorde det fornuftigt og kom i mål i samme tid som blandt andre Richie Porte og den senere vinder Egan Bernal.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.