Fuldtidsstilling giver assistent ansvar og jobglæde

Lars Jørgensen nyder rollen som landsholdsassistent på fuldtid og går ikke med cheftrænerdrømme i maven.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Da den tidligere forsvarsgeneral på landsholdet Lars Jørgensen stoppede sin aktive karriere i 2017, gik han direkte over til at blive assistenttræner for Klavs Bruun Jørgensen på kvindelandsholdet.

Det var en deltidsstilling, hvor han kunne snuse til trænerfaget og samtidig dele ud af sin enorme viden om, hvordan man bolter et forsvar sammen.

Efter det skuffende VM i december 2019 valgte Dansk Håndbold Forbund (DHF) og Klavs Bruun Jørgensen at stoppe samarbejdet, men Lars Jørgensen var fortsat på kontrakt.

Valget af Jesper Jensen som ny cheflandstræner, mens Jensen passede klubtrænerjobbet i Team Esbjerg ved siden af, gav Lars Jørgensen en ny og anderledes mulighed i assistentrollen.

- Førhen kom jeg ligesom på besøg i det, der nu var planlagt, og så var jeg med til at løfte det videre, fortæller Lars Jørgensen.

- Nu har jeg fået lov til at stå for alle de ting, der er omkring holdet. Sådan noget som restitution, debriefing, kost, søvn - altså sætte nogle rammer op, og det, synes jeg, er vildt spændende at arbejde med.

Det gør han nu på fuldtid og er blevet den samlende og gennemgående figur i landsholdsregi på kvindesiden, fordi Jesper Jensen til dagligt skal passe klubtrænerjobbet i det vestjyske.

Ansvaret for at samle trådene, slå de større linjer for holdet og stå for kontakten til spillerne i klubberne er nu en del af assistentens jobbeskrivelse året rundt.

Det har været afgørende for, at han fortsat trives i jobbet og får opfyldt sine egne ambitioner.

- Jeg kan godt lide, det er fuldtid. Så er jeg på hele tiden, og jeg har et større ansvar. Den gamle løsning var også god, fordi jeg ikke havde kendt andet. Jeg kom jo direkte fra at have været spiller til at blive træner, så jeg lærte meget af det.

- Men jeg kunne også godt mærke, at det blev ufuldstændigt. Jeg havde lidt indtrykket af, at jeg var ugens gæst. Jeg vidste jo ikke ret meget om, hvad der var foregået mellem samlingerne, forklarer Lars Jørgensen.

Nu er det ham, som hele tiden er opdateret og har ansvaret for, at cheftræner Jesper Jensen bliver det inden landsholdssamlingerne, så cheftræneren kan holde fokus på det håndboldfaglige.

Den fordeling passer assistenten rigtig godt, selv om han også stadig byder ind med sin håndboldfaglighed særligt omkring forsvarsspillet. Derfor har Lars Jørgensen, i hvert fald aktuelt, ikke selv cheftrænerdrømme.

- Nogle af de ting, som tiltaler mig, er jo ting, der ikke har så meget med selve håndbolddelen at gøre. Det er alt det andet rundt om. Det kan godt være, at min metier ligger i en anden retning end at skulle være cheftræner.

- Jeg trives enormt godt i den her rolle, så jeg står ikke og tænker "nu må de fandeme gerne snart fyre Jæwer, så jeg kan få jobbet", lyder det med et smil på læben fra assistenten.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.