Fysisk krævende kamp skal sikre dansk EM-drømmestart

Danmark vil presse tempoet i vejret fra start for at nedkæmpe Slovenien på fysikken i EM-premieren.

Simone Petersen skal drive det danske angrebsspil op i højt tempo. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Simone Petersen skal drive det danske angrebsspil op i højt tempo. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det er højt tempo og en fysisk krævende kamp, som skal sikre Danmark en sejr i åbningskampen mod Slovenien ved EM fredag. Og i de andre kampe ved slutrunden i øvrigt.

Mens flere hold, inklusive Slovenien, har en eller et par profiler, som skal bære holdet, så står Danmark som vanligt med kollektivet som en af de store styrker.

Det skal modstanderne mærke gennem samtlige 60 minutter, for så bør der være mere overskud på den danske tank, når kampene skal afgøres.

- Vores primære mål er at holde kampene med stor intensitet, for vi tror på, vi har mange spillere, der kan komme ind og bidrage. Jo hårdere kampene er, jo bedre bliver vores vinderchancer, tror vi på, lyder det fra landstræner Jesper Jensen.

Den taktik er spillerne helt klar på at følge.

- Hvis vi kan gøre det hårdt fra start, så bliver det også svært for dem at holde i 60 minutter, siger den rutinerede stregspiller Kathrine Heindahl.

- For er kampen tæt og skal afgøres i de sidste ti minutter, så står vi bedst på den måde. Uanset hvad må det være gameplanen at gøre kampen hård.

Et højt tempo skal ikke alene trætte det slovenske hold, som bliver båret på færre skuldre end det danske.

Udover at akkumulere træthed hos modstanderne, så skal kontraangreb og hurtige opgiverkast efter scoring også umuliggøre udskiftninger for værtsnationen.

- De har nogle spillere, som er meget angrebsspillere, så hvis vi kan få presset dem med ned i forsvaret, så har de en del svage punkter i deres forsvar, vurderer playmaker Simone Petersen.

Succesen i kontraspillet måles ofte på, hvor mange scoringer et hold laver på den konto. I opgøret mod Slovenien kommer Jesper Jensen dog ikke til at holde lige så meget øje med antallet af mål i den del af spillet.

- Det vigtigste for os med kontrafasen er, at vi holder kampene hårde. Vi må ikke løbe og smide bolde ud til højre og venstre, siger han.

Løbet frem ad banen har det primære formål at holde de samme seks markspillere fra Slovenien på banen. Så gør det mindre, om der straks kommer en dansk afslutning på.

- Der skal trykkes på alle pedalerne, men det må heller ikke blive for overivrigt, så vi begynder at kaste bolde væk. Det skal være i balance, siger Simone Petersen.

- Så når vi har fået løbet dem tilbage i forsvaret, så kan vi slå bolden ned i jorden og sætte et angreb op.

Kampen mod Slovenien spilles fredag klokken 18 i Celje.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Kendt kok skal i retten: Her er tiltalen
Luk