Fysisk sejr over Serbien bringer glæde i den danske trup

Storsejren mod Serbien kom i hus på præcis den måde, Danmark gerne vil spille på med stor fysik og bredde.

Kathrine Heindahl sætter en af mange hårde tacklinger ind på serberne i den overlegne danske sejr. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kathrine Heindahl sætter en af mange hårde tacklinger ind på serberne i den overlegne danske sejr. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det var ikke kun på måltavlen, Serbien fik prygl af de danske håndboldkvinder i søndagens EM-gruppekamp.

På banen blev serberne overmatchet fysisk i begge ender af banen, og det var præcis den opskrift, Jesper Jensen havde dikteret forud for kampen.

I forsvaret tacklede især Kathrine Heindahl igennem fra første fløjt, og de serbiske spillere måtte ofte ned og mærke halgulvet i Zlatorog Arena.

- Det er vigtigt at vise, at vi er store og stærke, og at det er svært at lave mål på vores forsvar. De skal virkelig slide i det for at lave mål på os, så de skal satse mere, og det giver mange tekniske fejl fra deres side.

- Det koster nogle sure blikke fra modstanderne, men det tager vi med. Det tager jeg kun som et godt tegn. De må gerne synes, at jeg er rigtigt træls at spille mod, siger Heindahl.

Ud over de hårde tacklinger havde Danmark også i langt højere grad succes med at udnytte kontrafasen, end hvad tilfældet var mod Slovenien.

Alene i første halvleg havde Danmark næsten lige så mange kontrascoringer, som holdet havde kontraangreb i hele kampen mod Slovenien.

- Vi fik spillet på den måde, vi gerne vil spille på. Vi fik lagt det tryk, som vi kan lægge gennem 60 minutter, fordi vi kan skifte ud, og det er det, som mange ikke kan følge med i. Det fik vi slet ikke gjort mod Slovenien.

- Vi pressede dem til at lave fejl, og vi pumpede dem for energi, siger Anne Mette Hansen.

Nu venter Sverige på søndag. Svenskerne har vundet begge kampe indtil videre, men Danmark har stadig meget i egne hænder.

Slår man Sverige, så kommer man til mellemrunden med enten de maksimale fire point, eller i værste fald er man sikret, at ingen, inklusive Danmark selv, kommer videre fra gruppen med mere end to point.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.