Genrejst forsvar tillader Heindahl at toppræstere

Kathrine Heindahl nød igen at stå i et dansk forsvar, som var afstemt og på tæerne mod Serbien.

Kathrine Heindahl lægger an til en parade foran målvogter Sandra Toft i EM-opgøret mod Serbien. <i>Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix</i>

Kathrine Heindahl lægger an til en parade foran målvogter Sandra Toft i EM-opgøret mod Serbien. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter en til tider vaklende indsats defensivt i EM-åbningsnederlaget mod Slovenien var det danske forsvar atter hårdttacklende og i sync, da Serbien blev knust søndag.

I centrum for det stod kampens spiller, stregspiller Kathrine Heindahl, som gjorde det rigtig surt at være serber lige fra kampens start. Det gav pote i en næsten perfekt første halvleg.

- Vi havde det forsvar, som vi nu har været kendt for i nogle år. Allerede i første halvleg havde vi otte kontramål, tror jeg. I hele kampen mod Slovenien havde vi ni kontratryk, lyder det fra Team Esbjerg-spilleren.

Hun havde flere store individuelle aktioner i forsvaret, og det var muligt, fordi det lykkedes at holde midteraksen helt kompakt.

- Det føltes bare godt. Vi lavede ikke de individuelle fejl, som skaber usikkerhed. Jeg følte mig sindssygt godt tilpas, forklarer Heindahl, som fik mulighed for at præstere sit ypperste.

- Det var dejligt at kunne bidrage med rigtig meget af det, som jeg gerne vil stå for i form af attitude og hårdhed i forsvaret. Og krydret med nogle scoringer, så var det dejligt at kunne bringe den Kathrine Heindahl, jeg synes er den bedste udgave.

Den udgave har landstræner Jesper Jensen, der også har Heindahl i stalden på klubholdet Team Esbjerg, set i noget tid nu. Hun er ifølge landstræneren en vigtig skikkelse på holdet.

- Heindahl har spillet rigtig godt i de seneste par uger med landsholdet. Det var ikke tilfældigt, at da Sandra Toft ikke var med (i nogle af kampene ved Golden League, red.), der var Heindahl anfører.

- Hun har en stor stemme og er en, de andre kan læne sig opad.

Heindahl og defensiven skal atter stå sin prøve, når Sverige venter tirsdag i den sidste gruppekamp. Den, og opgøret mellem Slovenien og Serbien, afgør, om Danmark får nul, ét, to eller de maksimale fire point med til mellemrunden.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.