Gerard Pique føler sig lettet over karrierestop

Gerard Pique spillede sin sidste professionelle fodboldkamp i Barcelonas sejr på 2-0 over Almeria.

Gerard Pique kunne ikke holde tårerne tilbage, da han forlod Camp Nou for sidste gang som fodboldspiller. <i>Albert Gea/Reuters</i>

Gerard Pique kunne ikke holde tårerne tilbage, da han forlod Camp Nou for sidste gang som fodboldspiller. Albert Gea/Reuters

Barcelona vandt lørdag aften 2-0 hjemme over Almeria i La Liga, men kampens store historie var en anden.

Gerard Pique spillede sin sidste fodboldkamp som professionel og blev mod slutningen skiftet ud til stående ovationer på Camp Nou.

En tydeligt berørt Pique er glad for sin beslutning om at sige stop.

- Det var, som om en stor byrde blev taget af mine skuldre, da jeg gik af banen, forklarer han ifølge Reuters til DAZN.

- De seneste måneder har været meget svære, og i dag føler jeg mig frigjort. Det var en oplevelse, jeg altid vil tage med mig.

- Jeg er glad for at have givet alt for klubben. Der var gode og dårlige dage, men jeg er stolt. Jeg synes, jeg har gjort et godt stykke arbejde, lyder det fra forsvarsgeneralen.

Pique bar anførerbindet for catalonierne og blev til sidst erstattet af danske Andreas Christensen, som samtidig gjorde comeback.

Selv i sin sidste kamp leverede forsvarsgeneralen på et højt niveau, mener Barcelona-træner Xavi.

- Pique var fantastisk i dag (lørdag, red.), og han har endnu en gang vist, at jo større kampen er, jo bedre gør han det, siger han.

I forbindelse med karrierestoppet har Pique ifølge flere medier givet afkald på sin løn for det resterende halvandet år af kontrakten med Barcelona.

Den beslutning falder på et tørt sted for klubben, der har store problemer med at få økonomien til at hænge sammen i disse år.

Efter kampen fik Pique en lufttur af holdkammeraterne, som en træner sædvanligvis får efter at have ført sit hold til en titel.

I en følelsesladet tale fortalte han fansene om sin beslutning.

- Efter et forhold med så meget kærlighed og passion synes jeg, det er på tide at give hinanden plads.

- Jeg er sikker på, at jeg vender tilbage igen. Det er ikke et farvel. Det sagde jeg allerede, da jeg som 16-årig tog til Manchester United og kom tilbage. Som min bedstefar siger, blev jeg født her og vil dø her, lød det fra 35-årige Pique.

Den spanske stopper har vundet et hav af titler med klubber og landshold. Fire Champions League-titler, otte spanske mesterskaber, et engelsk mesterskab og adskillige andre triumfer er det blevet til for Manchester United og Barcelona.

Med Spanien har han både vundet EM og VM.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.