Gerard Pique trækker stikket og stopper karrieren

Barcelonas hjemmekamp lørdag bliver Gerard Piques sidste på Camp Nou. Han stopper karrieren.

Gerard Pique har spillet over 600 kampe for Barcelonas førstehold. <i>Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix</i>

Gerard Pique har spillet over 600 kampe for Barcelonas førstehold. Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix

Gerard Pique er i gang med sin sidste tid som professionel fodboldspiller.

Torsdag aften har forsvarsprofilen på sociale medier annonceret, at han stopper karrieren.

Barcelonas kamp lørdag mod Almeria bliver Piques sidste på hjemme på Camp Nou, hvorefter en enkelt udekamp venter, inden den spanske liga lukker ned på grund af VM.

Dermed trækker 35-årige Pique stikket på en aktiv karriere, som både startede og slutter i Barcelona. Her fik midtstopperen sin fodboldopdragelse, inden han i 2004 drog til Manchester United.

Alex Ferguson så dog ikke det store lys i Pique, så spanieren tog tilbage til Barcelona i 2008 efter undervejs at have været udlånt til Real Zaragoza.

- Det er 25 år siden, jeg kom til Barca. Jeg tog væk, og jeg kom tilbage. Fodbold har givet mig alt. Barca har givet mig alt. I, Barcelona-fans, har givet mig alt, siger Pique i en video på hans sociale medier.

Pique er noteret for hele 615 optrædener for Barcelona. Han var fast mand i forsvaret, da holdet dominerede spansk fodbold og derudover vandt Champions League i både 2009, 2011 og 2015.

Hele otte spanske mesterskaber har Pique været med til at vinde med Barcelona. Senest i 2019.

- Jeg har altid sagt, at der ikke vil være andre hold efter Barca. Og sådan bliver det. Kampen lørdag bliver min sidste på Camp Nou. Jeg vil blive en normal fan. Jeg vil give min kærlighed til Barca videre til mine børn, siger Pique i videoen.

Med det spanske landshold har Pique også nydt stor succes. I 2010 blev han verdensmester, og to år efter blev det også til en EM-triumf. 102 kampe blev det til for nationalmandskabet, hvoraf den seneste optræden var i ottendedelsfinalen ved VM i 2018.

I denne sæson har Pique været på banen ni gange, mens han i lige så mange kampe har været plantet på udskiftningsbænken.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.