Glansnummer har stået i etapevinders Tour-plan længe

Jumbo-Visma har længe haft planer om at jagte etapesejr og klassementsekunder på 4. etape.

Wout van Aert symboliserede, at den gule trøje gav ham vinger, da han kørte over målstregen i Calais. <i>Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix</i>

Wout van Aert symboliserede, at den gule trøje gav ham vinger, da han kørte over målstregen i Calais. Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Planen har ligget i skuffen længe. Og da Wout van Aert og Jumbo-Visma satte den i værk på 4. etape af Tour de France, havde den ødelæggende effekt på rivalerne.

Iført den gule trøje kørte belgieren alene i mål, efter at hans stærke holdkammerater havde skuet tempoet i vejret på den sidste stigning og sat alle andre hold skakmat.

- Det var en etape, vi satte kryds ved længe før Touren. Ruten var ret krævende, hele tiden op og ned, så planen var at prøve noget, både i forhold til klassementet og den grønne pointtrøje.

- Havde der været en smule mere vind, kunne vi også have gjort noget for Jonas Vingeggard og Primoz Roglic. Vi vidste, at det ville gavne begge dele, hvis vi som hold kørte hårdt op ad stigningen, siger Wout van Aert.

Så meget power var der i van Aerts kraftudladning, at end ikke et desperat jagtende hovedfelt kunne indhente ham på de sidste ti kilometer.

Den belgiske stjernerytter fejrede sin imponerende bedrift ved at baske med vingerne på de sidste meter mod målstregen.

- Jeg ville vise, at den gule trøje giver mig vinger. Jeg følte da også, at jeg fløj de sidste ti kilometer. Det var en særlig følelse at køre alene mod mål i den trøje, siger Wout van Aert.

Med sejren fik han også taget revanche for sine tre andenpladser på de tre første etaper.

- Af alle mennesker i verden var jeg nok den, der var mest tålmodig. Jeg var sikker på, at sejren ville komme.

- Etaperne i Danmark var ret lette, og jeg forventede faktisk ikke at kunne blive nummer to der. Jeg har hele tiden været klar over, at etaperne i denne uge passer mig bedre, siger Wout van Aert.

Tirsdagens etapesejr er hans syvende i alt i Tour de France.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden